Windows Defender (Beta 2) nasıl yüklenir ve kurulur

Son güncelleme: 11.12.2007 15:17
  • Windows Defender (Beta 2), casus yazılımlara ve diğer istenmeyen yazılımlara karşı korunmanıza yardımcı olan yeni bir güvenlik teknolojisidir. Bilgisayarınızı casus yazılımlara karşı el ile tarayabilir veya programın düzenli aralıklarla otomatik olarak tarama gerçekleştirmesini zamanlayabilirsiniz.

    Windows Defender (Beta 2) şimdilik yalnızca İngilizce, Almanca ve Japonca olarak kullanılabilir, ancak ürün artık beta olmadığında başka dillerde de sunulacaktır.

    Windows Defender (Beta 2) sürümünü yükledikten sonra, casus yazılımların ve diğer istenmeyen yazılımların yüklenmeden önce engellenmesine yardımcı olan Gerçek Zamanlı Koruma özelliğinden yararlanabilirsiniz. Casus yazılım tehditlerini ortaya çıktıkça bildiren bir topluluğa da üye olabilirsiniz; topluluktaki kullanıcılardan biri bir casus yazılım uygulaması veya tanımı algıladığında, Windows Defender (Beta 2) kullanan herkesin korunması için Windows Defender (Beta 2) otomatik olarak yanıt verir.

    Windows Defender (Beta 2) sürümünü karşıdan yükleme ve kurma
    1.
    Bilgisayarınızın Windows Defender (Beta 2) yüklemek için minimum sistem gereksinimlerini karşıladığını doğrulayın.

    2.
    Microsoft Yükleme Merkezi'ndeki Windows Defender (Beta 2) sayfasını ziyaret edin. Devam düğmesini tıklatın ve sonraki sayfalarda yer alan yönergeleri izleyerek programı karşıdan yükleyin ve Yükleme Sihirbazı'nı başlatın.

    3.
    Yükleme Sihirbazı'ndaki adımları izleyin. Microsoft SpyNet çevrimiçi topluluğuna katılmak isteyip istemediğiniz sorulur. İlk seçenek olan Önerilen ayarları kullan seçeneğini kullanmanız önerilir.


    Not: SpyNet, casus yazılımların tanımlanması ve ilgili bilgilerin paylaşılması amacıyla Windows Defender (Beta 2) kullanıcılarını bir araya getiren bir topluluktur. Bu topluluk, Windows Defender (Beta 2) gerçek zamanlı koruma sistem aracıları tarafından tanımlanan olası tehditleri SpyNet sunucularına bildirir ve bu sunucular da yeni casus yazılım tehditlerinden korunmaya yardımcı olmak için sistem kataloğu oluşturur ve sistemi güncelleştirir. SpyNet topluluğu, söz konusu dosyayla ilgili olarak gönderilen raporda dosya adı ve topluluğun gerçekleştirmeyi tercih ettiği eylem (engellemek veya izin vermek) gibi bilgileri toplar. Windows Defender (Beta 2) bu raporla birlikte, bulunduğunuz bölge ve dil ayarlarınız gibi standart bilgisayar bilgilerini de SpyNet Topluluğu'na gönderir. Kişisel bilgiler toplanmaz.

    4.
    Devam etmek için İleri'yi tıklatın.

    5.
    Windows Defender (Beta 2) yüklemesini başlatmak için Yükle'yi tıklatın.

    6.
    Yükleme tamamlandığında, Şekil 2'deki sayfa görüntülenmelidir.. Son'u tıklatın. Windows Defender (Beta 2) bilgisayarınızı taramaya başlar.


#11.12.2007 15:17 0 0 0