Malzemeler:

1 paket sade etimek
1 lt süt
175 g margarin
9 yemek kaşığı toz şeker
3 küçük kahve fincanı un
1 paket vanilya
Sos İçin:

1 su bardağından 1 parmak eksik su
1/2 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı nişasta
1,5 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:

1. Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin. Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 3-4 dakika kavurun.

2. Yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın. Toz şekeri ekleyin.

3. Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın. Vanilyayı ekleyin.

4. Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın.

6. Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin. (Suda tutmayın çok yumuşak olur.) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin.

7. Sosu hazırlayın. Bunun için su ve toz şekeri kaynatın. Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin. Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin.

8. Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun. 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Not: Hindistan cevizi veya mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1654
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:20
dün aksam yedim harika oluyor tavsiye ederim ellerine sağlık ablacım
kırçiçeği Tarih: 14.12.2007 01:58
eline sağlık güzel gbi görünüyo deniyceğim bu tarifi tşk
Grace Tarih: 13.12.2007 11:22
Eline sağlık Su perisi
Sindy Tarih: 13.12.2007 10:58
ellerine saglik SU-PERISI