etli yaprak sarması

Son güncelleme: 13.12.2007 10:29
  • MALZEME

    250gr. salamura asma yaprağı
    - 250gr. kıyma
    - 2 soğan
    - 2 çay bardağı pirinç
    - 1 demet maydanoz
    - 1 demet dereotu
    - 1 çorba kaşığı salça veya 2 domates
    - 1 çorba kaşığı nar ekşisi
    - karabiber, pulbiber
    - 1 limon

    SOS Yoğurt ve sarımsak
    yapılışı
    1- Soğanları, maydanozu ve dereotunu incecik doğrayın. Eğer domates kullanıyorsanız, rendeleyin. Bütün iç malzemeyi iyice karıştırın.
    2- Yaprakları ılık suda tuzları gidene kadar bekletin ve yıkayın. Tüylü yüzlerine birer parça iç koyarak sarın.
    3- Hepsini tencereye dizin ve üzerlerine porselen bir tabak kapatın. Sarmaların üzerine çıkacak kadar su ve bir limonun suyunu ekleyin. Eğer et çok yağsızsa biraz sıvıyağ ekleyebilirsiniz. Orta ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
#12.12.2007 17:25 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#13.12.2007 10:29 0 0 0