malzeme:

3 iri kabak
4 çorba kaşığı yoğurt
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı mayonez
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
4-5 dal dereotu,
1 tatlı kaşığı tuz

[COLOR="lemonchiffon"]yapilisi

Kabakları yıkayıp soyun ve rendeleyin. Teflon tavada sıvıyağı ısıtıp kabakları ilave edin ve suyunu çekene dek rengini sarartmadan kavurun. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Bir kasede yoğurt, dövülmüş sarımsak, mayonez, tuz ve fındığı karıştırın.
Kavurduğunuz kabak iyice soğuduktan sonra yoğurtlu karışımı ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp dere otu ile süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 388
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 13.12.2007 17:06
çok güzel olur.paylaşımın için saol sindy