malzemeler ;

Tart Hamuru için ,

1,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
100 gr tereyağı ( oda ısısında bekletilmiş)
1/2 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
İç kreması için ;

100 gr sıvı krema
60 gr sütlü çikolata
60 gr bitter çikolata
Kalıpları yağlamak için sıvı yağı
yapılışı

Öncelikle tart hamurumuzu hazırlayalım. Unu, pudra şekerini ve karbonatı hamur yoğurma kabına eleyelim. Tereyağını ufak ufak kesip unun üzerine ekleyelim. Yumurtamızıda kırıp hamurumuzu elimizle yoğurmaya başlayalım. Terayağı iyice eriyip hamura karışana kadar hamuru iyice yoğuralım. Hamur oluşunca buzdolabı poşetine sarıp buzdolabında 20 dakika bekletelim.

Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım. Kalıplarımızı veya kalıbımızı sıvıyağı ile yağlayalım.

Hamurumuzu buzdolabından çıkaratlım. Tezgahımıza biraz un serpiştirelim. Hamurumuzu merdane ile yarım parmak kalınlığında açalım. Bir su bardağının ağzı ile hamurdan yuvarlak parçalar çıkaralım. Eğer bütün yapacaksanız bu açtığınız hamuru tart kalıbına yağınız. Küçük küçük yapıyorsanız yuvarlak parçaların herbirini kalıplara elinizle yerleştirin.

Yerleştirdikten sonra bir çatalla hamurun üzerine yer yere delikler açalım. Alüminyum folyo alıp herbir tartın üzerine birer parça koyalım. İçerisine nohut, fasulye gibi kuru bakliyat ilave edelim. Bu hamura ağırlık yapıp pişerken kabarmasını engelleyecektir.

Hamurlarımızı iyice kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızda soğumaya bırakalım.

Kremamız için, klasik bir şekilde kremamızı önce kaynatalım. Çikolatalarımızı küçük küçük kıyalım. Kaynamış kremanın içerisinde çikolatalarımızı eritelim. Ve devamlı karıştırarak ılıtalım. Bu işlem için kremayı ayrı bir kaba alıp, cezvenin sıcaklığından uzaklaştırın. Çok sğutmadan tartlarımıza paylaştıralım. Ve buzdolabına kaldıralım. En az 1 ssat buzdolabında bekletmeliyiz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 392
favori
like
share
Sindy Tarih: 14.12.2007 11:36
emegine saglik SU-PERISI