Körili Şalgam Çorbası

Son güncelleme: 14.12.2007 10:29
  • Malzemeler
    500 gr küçük şalgam
    Tuz
    25 gr margarin veya tereyağı
    1 küçük soğan, iyice rendelenmiş
    2 çay kaşığı
    köri
    600 ml
    tavuk suyu
    1 çay kaşığı şeker
    yarım limonun suyu
    Taze öğütülmüş
    karabiber
    150 ml krema
    1 yemek kaşığı ince kıyılmış
    maydanoz (Süslemek için)
    Yapilisı

    Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün.
    Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamları ekleyin. Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak. pişirin. (Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın.)
    Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp,
    ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin.
    Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin.
    Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın. Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin
#13.12.2007 16:37 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#14.12.2007 10:29 0 0 0