Malzemeler
500 gr küçük şalgam
Tuz
25 gr margarin veya tereyağı
1 küçük soğan, iyice rendelenmiş
2 çay kaşığı
köri
600 ml
tavuk suyu
1 çay kaşığı şeker
yarım limonun suyu
Taze öğütülmüş
karabiber
150 ml krema
1 yemek kaşığı ince kıyılmış
maydanoz (Süslemek için)
Yapilisı

Şalgamları tuzlu kaynar suya atarak 3 dakika haşlayıp, süzün.
Bir tencerede margarini eritip, soğanla birlikte şalgamları ekleyin. Tencerenin kapağım kapatıp, ağır ateşte 5 dak. pişirin. (Arada sırada tencereyi, sebzelerin birbirine yapışmaması için, sallayın.)
Köriyi ve tavuk suyunu ekleyin. Şekeri ve limon suyunu katıp, tuz ve biberini ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp,
ağır ateşte şalgamlar yumuşayıncaya kadar 10 dak pişirin.
Şalgamları bir süzgeçten ezerek geçirin veya soğuttuktan sonra blendar'da püre haline getirin.
Şalgam püresini tekrar tencereye aktarıp iyice ısıtın. Kaselere koyduktan sonra herbirine kremayı ilave edip karıştırın ve maydanozla süsleyin

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 380
favori
like
share
Sindy Tarih: 14.12.2007 11:29
ellerine saglik SU-PERISI