Malzemeler
Yarım kg dondurulmuş kalamar
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı
kekik
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı
biberiye
Kızartmak için sıvıyağ
1 demet roka
3 diş
sarımsak
5-6 kiraz
domates

Yapilisı
Kalamarları süzgece alıp buzu çözülünceye kadar bekletin. Rokayı temizleyip bol suda yıkayın. Suyu süzüldükten sonra kağıt havlu üzerine alarak kurulayın. Roka yapraklarını iri parçalar halinde doğrayın. Maydanoz, sirke, kekik, sarımsak ve biberiyeyi blenderden geçirin.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Kalamarları önce una, ardından maydanozlu karışıma bulayıp kızgın yağda kızartın.
Roka yapraklarını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kızarmış kalamarları ilave edin. Kiraz domatesleri ikiye kesip salatayı süsleyin. Tuz ve karabiber serpip servis yapın.Afiyet olsun...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 464
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 15.12.2007 22:04
ellerine saglik su perisi
Sindy Tarih: 14.12.2007 11:10
tarif icin tesekkurler SU-PERISI