Konken Böreği

Son güncelleme: 14.12.2007 10:34
  • Malzemeler

    2 yumurta
    1 kahve fincanı yoğurt
    1 kahve fincanı zeytinyağı
    1 küçük paket margarin (250gr)
    250gr beyaz peynir
    1 çay kaşığı kabartma tozu
    Aldığı kadar un
    Susam
    Çörekotu


    yapılışı

    Yoğurt, yumurta, zeytinyağı, margarin, kabartma tozu, peynir, tuz iyice karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un konarak orta yumuşaklıkta hamur yapın. Üç parçaya ayırarak 10 dakika dinlendirin. Her parçayı 2-3 cm kalınlığında açın.

    İlk önce dörde bölün sonra tekrar aralardan bölerek 8 parça üçgen şeklinde hamur elde edin. Geniş kısmından başlayarak onları rulo şeklinde sarın ve sivri kısmı üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı, zeytin yağı, süt ve karışımını sürün. Susam ve çörekotu serpin. Orta hararetli fırında pişirin.

    NOT: Peyniri hamurun içine koymayarak maydanozla karıştırıp hamura ayrı olarak iç şeklinde de koyabilirsiniz.
#13.12.2007 16:58 0 0 0
  • tesekkurler SU-PERISI
#14.12.2007 10:34 0 0 0