Malzemeler

4 tane 120 gramlık kemiksiz veya 200 gramlık kemikli tavuk göğsü
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1/4 bardak kereviz, doğranmış
1/4 bardak maydanoz, doğranmış
1/2 bardak soğan, doğranmış
1/2 çay kaşığı safran
Tatlandırmak için karabiber
2/3 bardak hazır kuskus

Hazırlanma Şekli

Geniş bir tencerede soğan, maydanoz ve kerevizi 1 yemek kaşığı zeytin yağında kavurun. Sebzeler yumuşayınca ayırın ve sonra kullanmak üzere kenara kaldırın. 1 yemek kaşığı zeytin yağını kızdırın tavuk parçalarının her iki tarafını da hızlıca kavurun. Tavukları kapatacak kadar su koyun. Baharatları ekleyin. Altını kısın ve tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin. (Yaklaşık 40 dakika.) Tavuklar yumuşayınca, kuskusu hazırlayın. Bir kaseye koyun ve pişirmiş olduğunuz sebzelerle karıştırın. Tavuğu pişirirken yaptığınız tavuk suyundan küçük bir bardak alıp, sebzelerle kuskusun üzerine dökün. Karıştırmayın. Bütün kuskusun üzerinin kapanmasını sağlayın. 5 - 7 dakika dinlendirin. Parmaklarınızla ya da bir çatalla havalandırarak karıştırın. Topaklaşmamış olduğundan emin olur.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 807
favori
like
share
wampirella Tarih: 10.02.2008 23:52
abla isminde midem bulandı ama tarifi güzelmiş ya saolasın
zeroseven Tarih: 13.01.2008 01:01
guzel yemek ellerıne saglık tabı afıyet olsunda
sysdev06 Tarih: 07.01.2008 19:01
slm
legomania Tarih: 03.01.2008 16:04
diyet yemekleri ararken buldum. deneyeceğim mutlaka.
Sindy Tarih: 16.12.2007 00:23
ellerine saglik SU-PERISI