Malzemeler

1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı esmer şeker
6 çorba kaşığı sirke
1 kahve fincanı et suyu
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
3 adet orta boy soğan
2 adet dana biftek
1 diş sarmısak
4 dilim köy ekmeği
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)

yapılışı:

Soğanları önce ikiye, sonra da her bir yarım parçayı 6 adet karpuz dilimi şeklinde kesin. Isıtılmış bir tatlı kaşığı yağda, soğanları yaklaşık 2 dakika karıştırarak soteleyin. Et suyu, sirke ve esmer şekeri katıp, soğanlar yumuşayana kadar kapağı kapalı olarak kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatın. Kapağı açıp, sıvı hafif koyulaşıp şurup kıvamına gelinceye kadar ara ara karıştırarak 10 dakika daha kaynatın. Etlerin yağlarını ayırıp, her bir bifteği 4 eşit parçaya kesin. Kağıt havlu ile hafif hafif vurarak kurulayın ve tuz, karabiber serpin. Kalan yağı ısıtıp, etlerin her iki yüzünü pişirin. Pişirdiğiniz etleri fırın kabına alıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika daha pişirin. Ekmekleri tost makinesinde kızartın. Sarmısağın kesik kısmını ekmeklere sürün. Etleri ve soğanları, ekmeklerin üzerine koyarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 518
favori
like
share
Sindy Tarih: 14.12.2007 11:37
tarif icin tesekkurler SU-PERISI