malzemeler

1.5 su bardağı ılık süt,
1 buçuk çorba kaşığı tozşeker,
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya,

1 adet yumurta,
1 su bardağı sıvıyağ,
yarım demet dereotu,
alabildiğince un,
tuz.
İçine: Zeytin ezmesi.
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı

[COLOR="lemonchiffon"]yapilisi

Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın. Mayayı ilave edin. Yaklaşık 10 dakika bekletin. Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın. Sonra 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet de-reotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp açın. Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun.
Ağzını büzerek, kapatın. Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1376
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 14.12.2007 13:30
tarif için teşekkürler sindy