malzemeler

300 gr. bal kabağı
80 gr. arpacık soğanı
diş sarmısak
1 adet çubuk vanilya
2 küçük kırmızı acı biber
30 gr. toz şeker
40 ml. sirke
20 ml. zeytinyağı
Nane
Tuz + Karabiber

[COLOR="lemonchiffon"]yapilisi

Kabağın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp, küp doğrayın. 30 saniye kaynar tuzlu suda blanşe edin, soğuk sudan geçirin, süzün. Soğanları minik küp doğrayın, sarmısağı kıyın. Vanilya çubuğunu ikiye kesin, özünü kazıyın. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp küçük küp doğrayın. Şekeri, 100 mi. su ile 50 mi. kalıncaya kadar kaynatın. İçine kabağı, soğanı, sarmısağı, acı biberi, vanilya özünü ve çubuğunu ekleyin, orta ateşte 3-4 dakika pişirin. Sirkeyi, yağı, tuzu ve biberi ilave edip soğumaya bırakın. Üstünü şeffaf folyo ile kapatıp, bir gece buzdolabında bekletin. Servisten 30 dakika önce kaseye alın, nane yapraklarıma süsleyin

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 541
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 18.04.2008 16:46
saoll eline sağlık
wampirella Tarih: 15.02.2008 00:37
emeğine saglık sindy abla
refik Tarih: 15.12.2007 12:10
güzel tarifleriniz için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 14.12.2007 13:43
tarif için saol.eline saglık