MALZEMELER
4 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı un
100 gram ceviz içi
1 adet limonun suyu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4 çorba kaşığı beyaz şarap (veya 2 çorba kaşığı üzüm sirkesi)
2 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı zencefil


HAZIRLANIŞI
Cevizleri ıslattıktan sonra kabuklarını iyice ayırın ve iyice dövün.
Tavada zeytinyağını kızdırıp cevizleri kavurun. İçine limon suyunu, şarap, krema ve zencefili ilave edip hafif ateşte 10 dakika pişirin ve sonra kenara alıp dinlendirin.
Bu sos levrek tava için hazırlanmış bir sostur. Diğer beyaz etli balıkların ızgara veya tavalarında da kullanabilirsiniz. En güzel sunuş şekli balıkı yanında haşlanmış patates ve sos amandine tarzındadır.
Sıcak olarak servisi tavsiye olunur.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 427
favori
like
share
by_cyber Tarih: 08.07.2008 09:01
paylaşım için çok thanks....
kuvari Tarih: 17.12.2007 20:45
tesekkürler
elma kurdu Tarih: 16.12.2007 00:45
[COLOR="Sienna"]hımmmmmmm çok leziz görünüyo :70:
Sindy Tarih: 15.12.2007 12:28
tarif icin tesekkurler SU-PERISI