Malzeme :


5-6 adet mayhoş elma,
1 kaşık toz şeker.
250 gr. un,
2 yumurta,
2 kaşık pudra şekeri,
1 küçük paket margarin.

[COLOR="lemonchiffon"]Yapılışı:

1- Elmaların sap ve dip kısımlarını birer parça kesiniz.
2- Oyacakla çekirdek evlerini oyarak çıkarınız (dibini delmeyecek şekilde).
3- Oyulan yerlere toz şeker doldurup fırın tepsisine aralıklı diziniz.
4- 250 gr. unu hamur tahtasına koyup içerisine 1 küçük sana yağmı koyunuz.
5- Unla yağ iyice kıyılınca ortasını açıp 2 yumurta sarısı, 2 kaşık pudra şekerini koyup bir hamur yapınız.
6- Hamuru 10 parçaya ayırıp 5-10 dakika dinlendiriniz.
7- Her parçayı merdane ile 3 mm. incelikte açınız.
8- Bu hamurla elmaların oyuk kısımlarından itibaren yarısına kadar kaplayınız.
9- Hamurun üzerine fırça ile yumurta sarısı sürünüz.
10- Artan hamurları 3 mm. incelikte açıp nemse kalıbıyla yarım ay şeklinde parçalara kesiniz.
11- Yarım ayları tekrar nemse kalıbıyla kesip yaprak şekline getiriniz.
12- Yaprakların üzerine bıçak veya çatalla çizerek damarlar yapınız.
13- Her elmadaki hamurun üzerine 3 er adet yapıştırınız.
14- Portakal şekerlemesinden veya reçelinden hiçbiri yoksa portakal kabuğundan sap olarak parçalar kesip yapraklara birer sap yapınız.
15- Yaprakların da üzerine yumurta sarısı sürüp fırında hamurlar kızarıncaya kadar bırakınız.
16- Kalan şekerden koyu bir şerbet hazırlayınız.
17- Fırından çıkan elmalann üzerine şerbeti yavaş yavaş dökünüz.
18- Soğuyunca servis tabağına alıp servis yapınız.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 511
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:17
teşekkürler sindy abla ellerine saglık
SU-PERISI Tarih: 15.12.2007 16:16
degişik olmuş görüntü harika olur
refik Tarih: 15.12.2007 12:56
degerli tariflerin için teşekkürler