Kara Lahana Çorbası

Son güncelleme: 15.12.2007 15:09
  • MALZEMELER

    1 Demet kara lahana
    2 Çorba kasigi tereyagi
    1 Çorba kasigi salça
    Yeterince sicak su
    Tuz, karabiber
    2-3 Çorba kasigi misir unu

    YAPILIŞ TARİFİ

    Lahana yapraklarini yikayip, ince seritler halinde dograyin.
    Eger seritler uzunsa ikiye kesin.
    Tencerede tereyagini eritin ve lahanalari ilave edip yumusayana dek kavurun.
    Lahanalar yumusamaya basladiginda bu kez salçayi ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak suyu ekleyin.
    Tuzunu ve karabiberini ayarlayin.
    Misir ununu azar azar ve sürekli karistirarak ilave edin.
    Barbunya fasulyesini tencereye ilave edin.
    Sürekli karistirarak 1-2 tasim kaynatin.
    Atesten indirip kaselere bosaltin ve servis yapin
#15.12.2007 11:38 0 0 0
  • eline saglık sindy
#15.12.2007 15:09 0 0 0