Malzemeler:
100gr tavuk ya da kuzu ciğeri
3 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tereyağı ya da sıvıyağ
2 su bardağı etsuyu veya tavuksuyu
Azıcık tuz ve kırmızıbiber

Yapılışı:

Öncelikle iyice zarları alınmış ciğerleri derin bir kapta blendırla parçalıyoruz. Daha sonra tencerede yağımızı eritip ciğerleri üzerine atıyoruz ve birkaç dakika kavuruyoruz. Üzerine irmiğimizi de ekleyip azıcık daha kavurduktan sonra et suyumuzu ekliyoruz. Baharat ve tuzumuzu da koyduktan sonra bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz.

İsteğe göre üzerini ince kıyılmış maydanozla süsleyerek ya da kıtır ekmeklerle servis yapabiliriz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 424
favori
like
share
Sindy Tarih: 16.12.2007 00:08
cigeri sevmem pek , emegine saglik SU-PERISI