Sahur Bohçası - Börek Tarifleri

Malzemeler:
3 adet yufka
2 adet tavukgöğsü
5-6 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz içi
2 diş sarımsak
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı pul biber

Yapılışı:
Yufkaları tek tek tepsiye yayarak orta ısılı bir fırında kurutun. Kuruyan yufkaları bir servis tepsisine (borcama), kırarak yerleştirin. Aralarına dövülmüş cevizin yarısını serpin. Tavuğu sekiz bardak suda haşlayıp didikleyin. Yufkaların üzerine sıcak tavuk suyunu her tarafını ıslatacak şekilde dökün. Tavukları üzerine yerleştirin. Kalan cevizi de tavukların üzerine serpin. Tabağa servis yaptıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış biber dökün.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 438
favori
like
share
Sindy Tarih: 16.12.2007 00:18
ellerine saglik SU-PERISI