Armutlu ıslak kek

Son güncelleme: 27.12.2007 17:14
  • Malzemeler:
    1,5 Kilo armut
    1,5 Su bardağı un
    Yarım paket kabartma tozu
    1 Tutam tuz
    2 Çay kaşığı toz tarçın
    150 gr margarin
    1 Su bardağı tozşeker
    4 Adet yumurta
    Yarım su bardağından biraz fazla çekirdeği çıkarılmış vişne
    Pudra şekeri

    Yapılışı:
    Armutların kabuğunu soyup, rendeleyin. Kararması için çok az limon suyu gezdirip, bir kenara ayırın. 1,5 su bardağı unu, yarım paket kabartma tozu ile birlikte eleyin, tuz ve tarçını ekleyin. Oda sıcaklığındaki yumurtayı bu malzemelerin içine kırın. Çok sert olmayan margarini de ekleyip, karıştırın ve şekeri ilave edin. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra rendelenmiş armudu ekleyin. Çekirdeği çıkarılmış vişneleri de ekledikten sonra hamuru hafifçe yağlanmış 1,6 litrelik bir kek kalıbına boşaltın. Kek kalıbının ağzını alüminyum folyo ile kaplayıp, su dolu bir fırın kabının içine oturtun. Yüksek dereceli fırında 2 saat kadar pişirin. Diğer fırın kalıbında su bitecek olursa, su eklemeyi unutmayın. Arzu ederseniz, kekin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
#15.12.2007 15:23 0 0 0
  • Paylaşımın İçin Teşekkürler
#15.12.2007 17:52 0 0 0
  • emegine saglik SU-PERISI
#15.12.2007 23:28 0 0 0
  • emegine saglik
#26.12.2007 19:45 0 0 0
  • emeğine sağlık su-perisi
#27.12.2007 15:24 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler su-perisi
#27.12.2007 17:14 0 0 0