Ulusoy Holding

Son güncelleme: 16.12.2007 12:35
  • noimage
    Kurucumuz
    Hacı Mehmet
    Bahattin Ulusoy

    1925
    Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun üzerinden çok zaman geçmemiş ve ülke hala yoklukla mücadele içerisinde. Yıllar süren savaşların yaraları sarılmaya çalışılıyor. Karadeniz'in çalışkan, zeki ve girişimci halkı, verimli fakat sarp topraklarda, fındık, mısır, narenciye yetiştirerek, balıkçılık yaparak, el tezgahlarında Rizebezi ve peştemal dokuyarak ayakta kalmaya çalışıyor. Ne var ki, yol ve araç yokluğu, Türkiye'nin her bölgesinde olduğu gibi, onların da belini bükmüş. Dışarıyla tek bağlantıları, sahil şeridindeki yerleşim bölgelerine uğrayan yolcu ve yük gemileri ve gemilerin karayla bağlantısını sağlayan takalar. Tüm bu zor şartlara bir de doğal felaketler eklenince, yaşam iyiden iyiye zorlaşıyor Karadeniz halkı için.
    Aşırı yağışlar Of ile Çaykara sınırındaki Solaklı Deresi'ni taşırınca, iki belde arasında ulaşım zorluğu yaşanıyor. Ta ki, Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy, tüm yaşantısını ve üç kuşak ailenin kaderini belirleyecek çözümü üretinceye kadar. Zeki ve girişimci kişiliğiyle baba Ulusoy, iki belde arasında ulaşımı sağlayan basit bir sal yaparak, yıllar sonra kara, hava ve deniz ulaşımı, turizm, otomotiv, tekstil sektörlerindeki atılımlarıyla dev bir holding'e dönüşecek olan şirketler grubunun ilk adımını atıyor.
    1928
    Karadeniz Bölgesi'ndeki ulaşım sıkıntısına pratik bir çözüm üreten ve bu yıllarda fındık ve zahire ticaretiyle de uğraşan baba Ulusoy, bir yakınıyla ortaklaşa olarak ilk aracını satın alır ve yük taşımacılığına başlar.
    1937
    Ulusoy Otobüs İşletmesi
    Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy, 37 model Opel marka otobüsle Of - Trabzon arasında yöresel yolcu ve yük taşımacılığıyla devam eder serüvenine. Ve ilk şirket kurulur; Ulusoy Otobüs İşletmesi Şirketi. Bu ilk şirketle birlikte, Ulusoy İşletmesi'nin ilkesi de belirlenir:
    "HER ŞEY ZAMANINDA."
    1941
    İkinci Dünya Savaşı'nın ülkemize de yansıyan sıkıntılı dönemi yaşanmaktadır. Ürünlerin ve insanların başka yörelere taşınabilmesi, üretimin ve emeğin değerlendirilmesinin önemi her geçen gün biraz daha artmaktadır. Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy, otobüs işletmeciliğinin yanı sıra yük taşımacılığını da genişletir ve filoya yeni kamyonlar katar.
    Otobüs İşletmesi'nin yönetimini, ailenin büyük oğlu Mehmet Ali Ulusoy üstlenir. Ve aile, Trabzon'u merkez edinen bu küçük işletmeyi, tüm Türkiye ve yurtdışına yayılan dev bir holding'e dönüştürmenin ilk adımlarını hızla atmaya başlar. Ali Osman Ulusoy 1943'te, Sefer Ulusoy 1944'de, Saffet Ulusoy 1946'da ve Cemal Ulusoy 1949'da Ulusoy ailesinin daha da güçlenmesi için elbirliği yaparlar.
    1952
    Ulusoy Kollektif Şirketi
    Baba Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy, işleri bütünüyle çocuklarına bırakır. Genç Ulusoylar için yeni atılım dönemi başlar. Ulusoy Kollektif Şirketi kurulur. Aile, Mobil ile Scania Vabis otobüs ve kamyonlarının Karadeniz Bölgesi acenteliklerini alır.
    Trabzon-Erzurum, Trabzon-Samsun, Samsun-Ankara, Samsun- İstanbul arasında tarifeli yolcu seferleri başlar. Aynı yıllarda tomruk, buğday, şekerpancarı, akaryakıt ve tuz nakliyesi ihaleleri alınıp, büyük ölçekli nakliye işleri başarıyla gerçekleştirilir.
    1959
    Bu yıllarda Yılmaz Ulusoy Trabzon'da iş hayatına atılır.
    1961
    Ulusoy Turizm Seyahat Kollektif Şirketi
    Ali Osman Ulusoy ve Saffet Ulusoy Trabzon'nda kalırken, M. Ali Ulusoy ve Yılmaz Ulusoy Samsun'a, Sefer Ulusoy Ankara'ya, Cemal Ulusoy ise İstanbul'a yerleşerek Ulusoy için büyük atılım dönemini başlatırlar. Yük ve yolcu taşımacılığının yanı sıra inşaat ve müteahhitlik alanında da önemli gelişmeler kaydedilir. Ama asıl atılım turizm ile yapılır.
    1970
    Ulusoy Turizm ve Seyahat A.Ş.
    Türkiye'nin uluslararası ilişkilerinde ve dış ticaretinde yeni olanaklar ortaya çıkmaya başlamıştır. Ulusoy Turizm ve Seyahat A.Ş.'nin kurulmasıyla Ulusoylar, Türkiye'nin sahip olduğu turizm potansiyelini değerlendirmeye yönelir.
    Üç yıl sonra, Ulusoy Transport Company kurulur. Uluslararası TIR taşımacılığı alanında büyük atılım dönemi başlar. Kısa sürede Ulusoy, Türkiye'nin taşımacılık alanında önemli kuruluşları arasına girer. Samsun, Trabzon, Hopa, Mersin, İskenderun limanlarından 13 yılda 28 milyon ton kargonun İran ve Irak'a nakliyesi Ulusoy tarafından yapılır. İstanbul'dan ve Türkiye'nin önemli ticari merkezlerinden yurtiçi ve yurtdışı nakliye hizmetleri gerçekleştirilir. Bu hizmetlerle, ülkemize bu yıllar içerisinde 1 milyar 700 milyon dolar döviz girdisi sağlar ve her yıl altın madalya ile ödüllendirilir.
    1973
    Acılı Yıllar
    1973 yılında büyük ağabey Mehmet Ali Ulusoy, bir yıl sonra da anne Rahime Ulusoy vefat ederler.
    1980
    Ulusoy Ailesi'nin babası ve Ulusoy şirketlerinin kurucusu Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy'un kaybedildiği yıllardır.
    1981
    Atılımlar büyük bir hızla devam eder.
    Ulusoy, dünyanın en büyük otomotiv kuruluşlarından biri olan Volvo'nun kamyon, çekici ve otobüslerinin, 1983 yılında da Neoplan otobüslerinin Türkiye genel distribütörlüğünü alır. 300 aracı aşan TIR parkının modernizasyonu gerçekleştirilir, 450 araçlık otobüs filosu yenilenir ve Neoplan otobüsleri filoya katılır, Ulusoy Denizcilik A.Ş. Samsun'da kurularak faaliyete geçer.
    Turizm sektörüne yapılan büyük yatırımlardan Alanya Aspendos Hotel, Kuşadası Hotel Fantasia de Luxe ve Kemer Holiday Club Tatil Köyü'nün hizmete girmesiyle, Ulusoy adı turizm işletmeciliği alanında kendini kabul ettirir.
    1989
    Şirketlerimizin hızla büyümesinde çok büyük emeği geçen, Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding'in Kurucu Ortağı, Türk turizmine ve karayolu insan taşımacılığına büyük katkıları olan Cemal Ulusoy, 3 Ekim 1989 yılında aramızdan ayrılarak, ebediyete intikal etmiştir.
    1991
    Bosfor A.Ş.
    Bosfor A.Ş. satın alınarak, Avrupa seferlerine başlanır.
    Artık hedef, taşımacılık sektörünün lideri olma sorumluluğuyla bu alanda eksiksiz hizmet vermek.
    Yine bu yıllarda, 2500 tanker ve 10.000 Türk personeli ile, dört yıl boyunca İran içerisindeki ham petrol taşıması gerçekleştirilmiştir.
    1993
    Ulusoy Seyahat Nakliyat A.Ş.
    Hızlı ve istikrarlı gelişim süreci içerisinde, yolcu ve yük taşımacılığından, dev bir holding'e uzanan ilk adım atılır.
    1994
    Ulusoy Uluslararası Nakliyat ve Ticaret A.Ş.
    Havayolu ve konteyner taşımacılığında uluslararası hizmet sunan Ulusoy, Uluslararası Nakliyat ve Ticaret A.Ş.'nin kurulmasının ardından, entegre taşımacılık hizmetleri gerçekleştirmek üzere yapılanır.
    Bunu, dünyanın her yerinde acenteleri bulunan Emery Worldwide'ın Türkiye temsilciliğinin alınması izler. Böylece, hava kargo ve konteyner taşımacılığında uluslararası çapta bir organizasyon sağlanmış olur. Ulusoy, kara, hava ve deniz taşımacılığı alanlarında uluslararası entegre taşımacılık yapan, saygın, güçlü ve güvenilir büyük bir kurum kimliği kazanır.
    1995
    Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş.
    Ulusoy Şirketler Topluluğu'nu oluşturan tüm şirketler,
    Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş. çatısı altında toplanır. Ulusoy için artık yeni ufuklara açılma zamanı gelmiştir. Kurumsal sermayenin güçlendirilmesi, mali ve hukuki yapının
    geliştirilmesi sağlanır. Kurumsal kimlik çalışmaları sonuçlandırılarak, çağdaş yapılanmanın bir gereği daha yerine getirilir. Diğer denizcilik şirketleri de bu tarihte kurularak faaliyete geçer.
    1996
    Ulusoy Ticari Yatırımlar Holding A.Ş. ile Transport Grubu, Otobüs Grubu, Otomotiv Grubu ve Tekstil Grubu'na bağlı şirketler, 18 Mayıs 1996'da Yenibosna'da kurulan holding merkezine taşınır.
    1997
    Ulusoy Tekstil A.Ş.
    Her atılımında başarıyı göğüsleyen Ulusoy, dünyanın en ileri teknolojisiyle donattığı Çerkezköy Ulusoy Tekstil Fabrikası'nı kurar. 21 Haziran 1997 tarihinde ise Ceys markasıyla ilk üretimini yapmaya başlar.
    Bugün, 300 milyon dolar'a ulaşan cirosu ile Ulusoy, sadece kara ve denizde Türk taşımacılık sektörünün lideri olmakla kalmamış, turizmde, otelcilikte, otomotivde, tekstilde gerçekleştirdiği girişim ve başarılarıyla, uluslararası nitelikte bir şirketler topluluğu olma başarısını da göstermiştir. Türkiye özel sektörünün önde gelen kurumlarından Ulusoy, Türk halkına iyi hizmet ve ülke ekonomisine daha büyük katkıda bulunmak amacıyla, sürekli yeni atılımlar, yeni girişimler ve yeni yatırımlarla gelişimini sürdürmektedir.
    2002
    Ulusoy Şirketler Grubu "Her Şey Zamanında" ilkesiyle 2002 yılında, 65. yıldönümünü kutlarken, kaliteli hizmetin tüm gereklerini yerine getirerek çalışmalarını sürdürmektedir.
    2003
    Ulusoy Çeşme Limanı
    Ulusoy Holding, Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına gösterdiği hassasiyetin bir göstergesi olarak, Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yılmaz Ulusoy'un uzun yıllar çabaları sonucu, devlet tarafından özelleştirilen Çeşme Limanı'nı Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nden satın aldı.
    2004
    Royal Class
    Ulusoy Holding son olarak hizmete sunduğu yüksek teknoloji sahibi Royal Class otobüsleriyle yolculuk kavramını rahatlık, güven ve konforun zirvelerine taşıdı.
    2006

    Taşıma, otomotiv, turizm ve tekstil alanlarında güvenilir ve ayrıcalıklı hizmet anlayışından ödün vermeden, çağdaş teknolojinin gelişmiş sistemleriyle donattığı şirketlerinde, her an yeniliğe açık hizmet anlayışıyla sektörün en iyisi olmaya devam ediyor. Modern ve dinamik anlayışla gelişimini sürdüren Ulusoy şirketleri, kendi alanlarındaki başarılarını uluslararası kalite belgeleriyle de tescil ettirmişlerdir.


    Of Trabzon

    of trabzon
    www trabzon of com
    trabzon of ağaçseven
    trabzon of com
    trabzon of kıyıcık
    www trabzon of
    history of trabzon
    trabzon of askerlik şubesi
    trabzon of spor
    trabzon of merkez
    trabzon of cumapazarı
    trabzon of hayrat
    trabzon of ilcesi
    trabzon of erenköy
    trabzon of köyleri
    trabzon of tarihi
    trabzon of ilçesi resimleri
    trabzon of köy
    trabzon of devlet hastanesi
    trabzon of ilçesi
    trabzon un of ilçesi
    trabzon of manzara
    trabzon of resimleri
    trabzon of köyü
    trabzon of milli eğitim
    trabzon of haritası
    trabzon of belediyesi
    trabzon of nüfus
    trabzon of ilçe
    trabzon of görüntüleri
    trabzon of eskipazar
    trabzon ili of ilçesi
    trabzon of gürpınar
    trabzon of askerlik
    trabzon of ballıca
    trabzon of cuma pazarı
    trabzon of ovacık
    trabzon of keler
    trabzon of yazlık köyü
    trabzon of korkut
    trabzon of yazlık
    trabzon of bölümlü
    trabzon of kireçli
    trabzon of balaban
    trabzon of bölümlü köyü
    trabzon of uğurlu
    trabzon of korkut köyü
    trabzon of imam hatip lisesi
    trabzon of anadolu lisesi
    trabzon of ovacık köyü
    Anahtar Kelimeler
    ulusoy
    ulusoy turizm
    ulusoy otobüs
    ulusoy seyahat
    ahmet ulusoy
    haluk ulusoy
    ulusoy com
    mustafa ulusoy
    www ulusoy com
    ülkü ulusoy
    ulusoy otobus
    ulusoy turizim
    www ulusoy
    ulusoy ankara
    ulusoy dershanesi
    ulusoy com tr
    ulusoy bilet
    ulusoy tur
    ulusoy otobüsleri
    müge ulusoy
    ulusoy seyehat
    özge ulusoy
    ulusoy elektrik
    alican ulusoy
    ulusoy otobüs firması
    www ulusoy com tr
    timur ulusoy
    ulusoy inşaat
    ulusoy tatil köyü
    ulusoy dersanesi
    ulusoy truzim
    başaran ulusoy
    ulusoy tekstil
    ahmet ulusoy lisesi
    ulusoy lisesi
    bora ulusoy
    murat ulusoy
    ulusoy kemer
    ulusoy turızm
    ulusoy aspendos
    ulusoy un
    ali ulusoy
    coşkun ulusoy
    ulusoy nakliyat
#16.12.2007 12:35 0 0 0