Java Serçesi

Son güncelleme: 02.09.2008 13:44
  • Java Serçesi

    noimage



    noimage
    Java Serçesi

    Diğer Adları: Padda Oryzivora, Pirinç KuşuOrtalama Boy: 14 cm
    Ortalama Ömür: 7 yıl
    Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir, erkekler öter.
    Üreme: Kuluçka 14 gün sürer, tüylenme 28 gün sonra olur.
    Genç Kuşlar: Gagaları koyudur, tüyler göğüs üzerinde çizgilidir.
    Ayırt Edici Özellikleri: Gaga: ---cög---u ispinoza göre kuvetli gagası Java serçesinin iri tohumları kırmasını sağlar. Cinsiyetleri ayırmaya yardım edebilir, dişinin gagası sıklıkla daha mattır. Tüyler: Bu canlı kuşların tüyleri istinasız mükemmeldir; sergi için iyi bir seçimlerdir.


    Temel Özellikleri
    İsminin de çağrıştırdığı gibi, Java serçesi esasında Java ve Bali yakınlarına sınırlanmıştı, fakat Güneydoğu Asya'nın büyük ---cög---unluğunda kaynağından daha çok görülmektedir. Beyaz Java serçesinin eski bir tarihi vardır. Yaklaşık dört yüzyıl kadar önce çin'den kaynaklandığı düşünülmektedir. Saf beyazdan, açık kahverengiye kadar cazip renkleri tespit edilmiştir. Bu renkli mutosyanlar normallere nazaran üremeye daha meyillidir.

    Beslenme ve Barınma
    Java serçeleri biraz kabuklu pirinç ile yeşil gıda içinde basit kanarya yemi ve akdarıyı tercih eder. İklime alıştırıldıklarında ve sıcak bir tünek verildiğinde dış kuşhanelerde bütün kış yaşayabilirler. Mumgagalarla beraber barındırmayın çünkü bunlar küçük kuşlara zorbalık edebilirler. Gruptaki saldırganlık işaretlerine dikkat edin.

    üreme
    İyi sonuç almak için gruplar halinde barındırılmalı ve diğer kuşlardan ayrı tutulmalıdır. Bazen sadece baskın çiftler üremeye teşebbüs edebilir, de---gıs---ik yuvalama yerleri ve yuvalama malzemeleri ile sorun aşılabilir.

    Mutasyonlar
    Benekli Java serçeleri belirgin olarak farklıdır, bazıları genel renkliyken, diğerleri esas olarak beyazdır. Bir normalle beyaz çaprazlama genellikle bazı benekli nesilleri üretir. Açık kahve mutasyonlar ilk olarak Adelaide Avustralya'da 1950 sonlarında bir üreticide ortaya çıkmış ve tüm dünyada popüler olmuştur. Açık kahve beneklileri beyazlarla çaprazlama açık kahve benklileri üretir.


    Kaynaklar
#17.12.2007 11:29 0 0 0
  • tskler kardesim emegine saglik ne zamandir ariyorum cok tskler tekrar
#23.04.2008 21:03 0 0 0
  • Paylaşımın için saol...
#26.04.2008 15:10 0 0 0
  • Hmm..bunu ilk kez göruyorum..ilginc ..paylasimina tskrler...
#15.08.2008 06:28 0 0 0
  • TeşekkürLer eline sağlık.
#02.09.2008 13:44 0 0 0