Opal Dominant Benekli Muhabbet Kuşu

Son güncelleme: 17.12.2007 11:38
  • Opal Dominant Benekli Muhabbet Kuşu

    noimage
    Opal Dominant Benekli Muhabbet Kuşu


    Diğer Adları: Melopsittacus Undulatus

    Ortalama Boy: 18 cm

    Ortalama Ömür: 7 yıl

    Cinsiyet: Dişilerin gaga üzerinde kahverengi ceresi vardır.

    Üreme: Kuluçka 18 gün sürer, tüylenme 35 gün sonra olur.

    Genç Kuşlar: Beyaz göz halkası yoktur, daha küçük maskelidir, alında çizgilenme olabilir.

    Ayırt Edici Özellikleri: Gözler: Beyaz göz halkaları olgun kuşların resesif eşdeğerlerinden ayırmaya yardımcı olur. Maske: Dominant beneklilerin yüzün her iki tarafında uç noktası olmalıdır. Benekler: Benekler de---gıs---kendir. Yeşil, koyu gri ve zeytuni renkler hakim olabilir.



    Temel Özellikleri
    Bu kuş ilk olarak 1935 yılında Sidney'deki kuşhanelerde kayıtlara geçmiş, fakat Avrupa ve Kuzey Amerika'da bu tür kuşlar 1956 yılına kadar görülmemiştir. Baskın bir mutasyonun ürünü olduğundan, kolay üretilir.

    Tarçın ve koyu yeşil de dahil olmak üzere diğer kombinezonlar mümkündür. şimdi çok popüler olup, bol sayıda üretilmektedir.

    Beslenme ve Barınma
    Olağn muhabbet kuşu diyeti, ufak bir parça iyot, kumtaşı, mürekkep balığı kemiği verilmelidir. Benzerlerine nazaran uysaldır, iyi bir ev kuşudur. Dayanıklıdır, korunaklı bir kuşhanede barındırılır.

    üreme
    çiftlere folluk temin edin. Benekli yavrular için bir ebeveynin olması yeterlidir. Benekli ve normal nesilleri üretmek için, bu kuşun ---cög---u tek faktör olduğundan uygundur. çift faktör kuşlar daha değerli olabilir, açık yeşil muhabbet kuşları ile çiftleştirildiğinde oluşan nesil beneklidir. Tek ve çift faktörlü kuşlar arasında üreme sonuçları dışında görünüşte bir fark yoktur.
#17.12.2007 11:38 0 0 0