Temel Özellikleri


Bu Endonezyalı kakadular, kendi vatanları olan adalardaki ağaçlar kesilince 1970'lerde avikültüristlerce ortaya çıkarılmışlardır. daha sınırlı bir dağılımları vardır, şu anda sadece Tenimber Adasıdır.

Doğal vatanlarının yaygın olarak tahrip edilmesi sonucu gelecekleri belirsizdir. Dolayısıyla cögaltılmaları için her türlü gayret gösterilmelidir.

Beslenme ve Barınma
Standart papağan karışımı, ek olarak meyva ve yeşil gıda bu kuşlara iyi gider. Bazılarının tutucu beslenme alışkanlıkları vardır. Israrla, degısken bir şekilde beslenmeye ve gıda alımlarını güçlendirmeye çalışın.

Bu türler hırpalayıcı kuşlardandır ve ağ gözlerini kuşhane yapılarından soymakta uzmanlaşmışlardır, gagalarını kafesleme zımbalarını sökmekte kullanabilirler. Dolayısıyla yerlerini düzenli olarak kontrol etmek gerekir. Eğer, mümkünse bu zımbalar yetişemeyecekleri bir yere yapılmalıdır, çünkü bunları yutarlarsa zarar görebilirler.

Goffin kakaduları, iklimlendirildiklerinde dayanaklıdırlar.

Diğer Adları: Cacatua Goffini
Ortalama Boy: 30 cm

Ortalama Ömür: 40 yıl

Cinsiyet: Erkeklein daha koyu irisleri vardır.

Üreme: Kuluçka 28 gün sürer, tüylenme 70 gün sonra olur.

Genç Kuşlar: Somon pembesi loreleri yoktur.

Ayırt Edici Özellikleri: Tepelik: Beyaz tepelik belirli türlerde nispeten küçük ve önemsizdir. Göz: Bu kakaduların iris renklerine göre cinsiyetlerini anlamak mümkün fakat zordur. Erkeği siya ve dişinin koyu kızılımsı kahverengidir. Loreler: Lorelerin pembe renginin koyuluğu kuşlar arasında degısir. Cinsiyeti belli eden bir işaret değildir. Tüyler: Bu kuşların yoğun, düzgün tüyleri olmalıdır. Almadan önce PBFD işaretlerini kontrol ediniz.


kaynak

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 552
favori
like
share