Gümüşgaga

Son güncelleme: 17.12.2007 12:32
  • Gümüşgaga

    Temel Özellikleri


    İki tip gümüşgaga, Lonhura M. Malabarica ve L. M. Cantas, sıra ile Hindistan ve Afrika kökenlidir. Her ikisinin de bakımı kolaydır. Genellikle hem kafes hem de kuşhanede yuvalamaya gönüllüdürler. Daha renkli, inci başlı gümüşgaga (Lonchura Griseicapilla) yüzünün ve boynunun yanlarındaki beyaz beneklerden fark edilir. Gri başı ve pembemsi kahverengi alt kısımları ile açık kahverengi alt kısımları olan L. M. Malabarica'dan ayrılır. Cinsiyetini ayırt etmek zordur. Fakat işe beş veya altı kuş ile başlanırsa, her ihtimalde en az bir çifte sahip olursunuz. Erkek kuş, dişi kuşun dikkatini çekmek için hem öter, hem gagasında yuva malzemeleri taşıyarak dans eder.

    Beslenme ve Barınma
    Gümüşgaga küçük akdarılar ve yabancı ispinoz yemi karışımını içeren bir diyet ile çabuk büyür. Aynı zamanda tohumlu otlar gibi yeşil gıdaları da alır. Gümüşgagaları saldırgan olmayan mumgagalarla barındırabilirsiniz. Dış kuşhanelerde bakılabilir fakat soğuk havalarda ek olarak ısı ve ışığa ihtiyaç duyacaktır. Degısken iklimli ülkelerde, kışları dışarıda bırakmadan önce bir yaz dışarıda tutun.

    üreme
    Bir çift çiftleşmeye hazır gözükürse hemen yuva yapmaları için sepet veya kutu temin edin. Yavruları canlı gıda vermeden büyütebilirsiniz. Her ikisde ekstra protein kaynağı olan taze yumurta ve düz gaga yemi karışımı ile karınlarını günlük olarak doyurabilirsiniz. Diğer küçük ispinozlar gibi bunlar da tipik kuluçka devresinde sekiz yumurtaya kadar yumurtlayabilir. Aynı zamanda iki veya üç kere de yuvalayabilir. En iyi çiftleşme sonuçları dış kuşhaneden alınır.

    Diğer Adları: Lonchura Malabarica
    Ortalama Boy: 10 cm

    Ortalama Ömür: 5 yıl

    Cinsiyet: Dişiler daha kırmızı kuyrukları ile sıklıkla daha küçüktür, erkekler üreme zamanında öterler.

    Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.

    Genç Kuşlar: Erişkinlere benzerler.

    Ayırt Edici Özellikleri: Baş: Baştaki koyu işaretler gümüşgaganın karakteristliğidir. Genel ismi gagasının gümüş renginden gelir. Arka: Hintli gümüşgaga beyaz arkası ile tanımlanır, Afrikalı gümüşgaganın ise siyah arkası vardır. Bacaklar: Bu kuşun hafif pullu bacakları halen geç olduğunu gösterir, yaşlı kuşların daha pullu bacakları vardır.

    kaynak
#17.12.2007 12:32 0 0 0
  • Gümüşgaga Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 17.12.2007 12:32