St. Helena Mumgagası

Son güncelleme: 17.12.2007 12:51
  • St. Helena Mumgagası

    noimage
    St. Helena Mumgagası



    Diğer Adları: Estrilda Astrild, Adi MumgagaOrtalama Boy: 11.5 cm
    Ortalama Ömür: 5 yıl
    Cinsiyet: Erkek kuşların karnında koyu pembe tüyler vardır.
    Üreme: Kuluçka 12 gün sürer, tüylenme 21 gün sonra olur.
    Genç Kuşlar: Gagaları koyudur, kırmızı göz bantları erişkinlerden daha küçüktür.
    Ayırt Edici Özellikleri: Gözler: Göz bandı her iki cinste de görülür. Yanlar: Kırmızı gözlü mumgagalarınkine benzer görünüşte olan St. Helena mumgagaları yanlarda daha belirgin çizgileri vardır. Erkek Tüyü: Erkeklerin parlak karın tüyleri tanınmasını kolaylaştırır. Güney Afrika'da yaygın bir alanda bulunurken, St. Helena mumgagalarının renkleri bölgesel olarak hafif farklılıklar gösterir. Pençeler: Eğer tırnaklar çok uzunsa, yerlerindeki ağlara takılma riskleri oluşur.



    Temel Özellikleri
    Yeni başlayanlar için St. Helena Mumgagası iyi bir seçim olabilir. Bu kuş diğer arkadaşlarına göre daha çabuk iklime alıştığından cinsinin en uyumlu üyelerindendir. Yine de de---gıs---ken iklimli bölgelerde kış aylarında korunmalıdır. Yerine yerleştirilmesi ile beraber yuvalamaya hazırdır. Hem kafes, hem de kuşhane ortamında çok iyi ürer. Saldırgan olmadığından benzer kuşlarla beraber barınabilir.

    Beslenme ve Barınma
    St. Helena Mumgagasının özgün yiyecek maddelerinden biri akdarı dalları, bazı yeşil gıdalar ve canlı gıdalardan oluşan yabancı ispinoz yemi karışımıdır. Vahşi yaşamda bu tür, başaklardan beslenir ve pençesi dar tüneklerde dengesini sağlar. Bu uzun ve çabuk gelişen tırnaklar kuşun kendi barınağında takılmasına neden olduğundan arada bir kesilmesi gerekir. Yumurta ve yavruların telef olmamaları için üreme mevsiminden önce kesilmeleri gerekir. Uygun ot ve çalılarla döşenmiş kuşhanelerde elverişlidir. Kuşhane aynı zamanda kötü hava şartları için iyi bir düzenleme yapılması gerekir. ön kısım hariç, diğer taraflar kapatılmalı ve bitkiler barınağın içinden sulanmalıdır.

    üreme
    Erkeklerin parlak karın tüyleri tanınmasını kolaylaştırır. Güney Afrika'da yaygın bir alanda bulunurlarken, St. Helena mumgagalarının renkleri bölgesel olarak hafif farklılık gösterir.
#17.12.2007 12:51 0 0 0