Kestane Rengi Karınlı Konur

Son güncelleme: 17.12.2007 13:10
  • Kestane Rengi Karınlı Konur

    noimage
    Kestane Rengi Karınlı Konur


    Diğer Adları: Pyrrhura Frontalis, Kırmızı Belli KonurOrtalama Boy: 25 cm
    Ortalama Ömür: 15 yıl
    Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir.
    Üreme: Kuluçka 25 gün sürer, tüylenme 49 gün sonra olur.
    Genç Kuşlar: Erişkinlerden daha kuyrukları ile daha mattırlar.
    Ayırt Edici Özellikleri: Göz Halkası: Bu türlerde göz halkası beyaz derinin çıplak bir alanıdır. Bazılarında gri de olabilir. Göğüs: Göğüsteki tüyler açık bir renkle noktalıdır, kuşa kabarıl bir görünüş verir. Alt Kısımlar: Beldeki kırmızı renk, alternatif olarak kırmızı belli konur adını verir. Kanatlar: Kanatlardaki birincil tüyler kuş uçarken belirginleşen turkuazdır. Kuyruk: Kuyruğun rengi altta marondur ve üstte yeşildir.



    Temel Özellikleri
    Pyrrhura grubundan konuru, göğüs tüyleri üzerindeki meyilli renklerden fark edebilirsiniz. Bu işaretlemelerden dolayı, pullu göğüslü konurlar olarak tarif edilir. Kuzenleri arantigalardan farklı olarak sessiz, sakin yapılarıyla ayrılırlar, tahrip edici değildirler. Bu yüzden bahçe kuşhaneleri için idealdir.

    Beslenme ve Barınma
    Papağan yemi ve hububat karışımı verilebilir. Yulafı özel olarak sever, fakat tatlı elma ve havuç da unutulmamalıdır. Genelgeçer bir kural olarak yeşil gıdaya düşkündür.

    küçük bir gönül almayla, kuşhanede bile elinizden yiyecek alacak kadar uysallaşabilir. Bütün yıl kuşhanede kalacak kadar dayanıklıdır.

    Bitişik kuşhanelerde çiftleri barındırmaktan kaçınılmalıdır, sık sık çok şidetli münakaşa eder.

    üreme
    Konur, gösteriş yaparken abartılı bir şekilde tünekte hareket eder, azametle yürüyüp, ileri geri sallanır. Bu normaldir, kaygı duyulacak bir durum yoktur. çift, üremeye hazırsa folluk verilmelidir. üretkendir, bir seferde beş, altı yavruya kadar çıkabilir.
#17.12.2007 13:10 0 0 0