Koyu Kırmızı Rosella

Son güncelleme: 17.12.2007 13:27
  • Koyu Kırmızı Rosella

    noimage
    Koyu Kırmızı Rosella


    Diğer Adları: Platycercus ElegansOrtalama Boy: 36 cm
    Ortalama Ömür: 25 yıl
    Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir, dişilerin erkeklere göre daha küçük başları olabilir.
    Üreme: Kuluçka 21 gün sürer, tüylenme 35 gün sonra olur.
    Genç Kuşlar: ---cög---unlukla tüyleri yeşilimsidir, fakat bazıları neredeyse tamamen kırmızdır.
    Ayırt Edici Özellikleri: Vucüt: Zengin vucüt rengi genllikle tüy dökümünden önce solar Tüyler: Bu kuşların canlı renkleri renk beslenmesine bağlı değildir. Kanatlar: Kanatlardaki nakışlı modeller rosellalar için karakteristliktir. Kuyruk: Ayrık kuyruk tüyleri uçlarda düz olarak iridir.


    Temel Özellikleri
    Bu renk dolu Avustralyalı paraketler koleksiyon için latif bir numunedir. Serbestçe ürer ve iki kere başarılı şekilde yuvalar. Yaygın mavi formun bir çok renk mutasyonları vardır. Bu türün koleksiyonuna mümkünse, denenmiş bir çiftle ile veya başka olgun kuşlara nazaran daha önce hiç ürememiş genç kuşlarla başlayın. Bu paraketlerin geçimli olma şansını arttırır.

    Yerleşik bir çift, düzenli olarak yirmi yıl veya daha fazla bir periyotta üreyerek, çok doğurgan olabilir. Koyu kırmızı rosellanın dikati çeken kuyruğundan dolayı, geniş kuyruklu rosellalarla öncelikli olarak gruplandırın.


    Beslenme ve Barınma
    Sade kanarya yemi, akdarı, yulaf ve ay---cıc---eği yemi; yeşil gıda ve alma verin. bu dayanıklı kuşları 3.6m'lik bir kuşhanede barındırın ki canlı renklerin iyi bir anlamı olsun.

    üreme
    çiftlere derin bir folluk ve döşeme için yumuşak tahta verin. Erkeğin eşine davranışlarını gözlemleyin, saldırgan ise bir müddet kuşhaneden ayırın veya kaantlarından birini bağlayın. Erişkinler yavrularının tüylerini yoluyorsa, yavruların sırtına sarı sabır pudrası sürün. Yavrular, kendileri beslenmeye başladığında ayırın, erişkinler tekrar yuvalayacakları zaman saldırabilir.
#17.12.2007 13:27 0 0 0