Kardeş Paraket

Son güncelleme: 28.06.2008 22:10
  • Kardeş Paraket
    noimage
    Kardeş Paraket



    Diğer Adları: Mytopsitta Monachus, Ke---sıs--- ParaketOrtalama Boy: 29 cm
    Ortalama Ömür: 15 yıl
    Cinsiyet: Bilimsel tespit gerekir.
    Üreme: Kuluçka 25 gün sürer, tüylenme 50 gün sonra olur.
    Genç Kuşlar: Alında yeşil renk hakimdir.
    Ayırt Edici Özellikleri: Baş: Alın gridir ve göğüste de var olan çizgiler vardır. Boyun: Boyundaki gri tüylenme sadece gözün arkasına kadar uzanır. Tüyler: Vücudun üst kısmı açık yeşildir, alt kısımlar daha mattır. Kanatlar: Mavi renkli çizgiler kanatlarda belirgindir, diğer paraket çeşitlerinde de vardır. Kuyruk: Kuyruk tüyleri yukarı kısımlara benzer bir yeşildir, gerçi alt kısımları daha mattır.

    Temel Özellikleri
    Kardeş paraket, tüm paraketler içinde en yaygın ve arkadaş canlısı parakettir. üreme alışkanlıklarıla diğerlerinden kolayca ayrılabilir.

    Doğada 1235 kg.'a kadar ağırlığı olabilen, sürgünlerden yapılmış büyük ve gösterişli yuvaları olabilir. Bu devasa yapıda her bir çiftin kendi bölümü vardır. Bu kuşlar, etrafta hiç agaç kavuğu olmasa bile, çok sayıda üreyebilir.

    Kardeş paraketler etkileyici kuşhane sakinleridir, ötüşleri biraz gürültülü olabilir. Yeşil yerine mavi tüyleri ve beyazımsı başı, göğsü olan etkileyici bir mavi mutasyon 1945 yılından sonra Belçika'da ilk kez kayıtlara geçmiştir. Ne yazık ki, daima az bulunan, şimdilerde nesli yok olmuş, fakat gelecekte tekrar ortaya çıkma şansı olan, sarı bir mutasyon da vardır.

    Beslenme ve Barınma
    Papağan yemi, hububat, meyve ve yeşil gıda verilebilir.

    En az 16 ağ gözü olan kuşhanelerde barındırılmalıdır ki, tahta yapıları gagaları ile tahrip etmesin. Bu paraketleri, kuşhaneye beraberce bırakın ki, böylece kavga etme riskleri en alt düzeyde olur.

    üreme
    İdeal bir üretim için bu kuşlar gruplar halinde tutulmalıdır. çok miktarda dal verilmelidir, yuvalarını kendileri yaparlar. Telden yapılı bir ağı, kuşhane platformunu gizleyerek, uygun bir temel oluşturulabilir. Bu yapı, yuva ağırlıklarını taşıyabilecek kadar kuvvetli bir tahta işine oturtulmalıdır.

    Alternatif olarak, üreme için altı sürgünlerle dolu döşeli folluklar da verilebilir. Dişiler yedi yedi yumurtaya kadar kuluçkaya yatabilir.
#17.12.2007 13:31 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#17.12.2007 21:43 0 0 0
  • arkadaşlar paraket kuşların konuşması nasıldır
#17.05.2008 15:08 0 0 0
  • çok hoş
#28.06.2008 22:10 0 0 0