Malzemeler:

500 gr dana eti (hafif yağlı)
1-2 parça dana kemiği

[COLOR="lemonchiffon"]Terbiye için:

5-6 çorba kaşığı un,
5-6 kaşık yoğurt,
2 adet yumurta sarısı,
tercihe göre limon suyu

[COLOR="lemonchiffon"]Yapılışı:

Eti ve kemiği ayrı ayrı kaynatıp pişirin.Kaynamış kemiği süzgüden geçirip etsuyunu ayırın, içine didiklediyiniz etleri katın ocağa koyun kaynamak üzereyken içine terbiyesini katın. Beş on dakika kaynatıp ocağı kapatın. Servise hazırdır Afiyet olsun.
Terbiyesi için un, yoğurt, yumurta sarısı tuz ve limon suyunu çırpıp süzgüden geçirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 798
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 17.12.2007 19:25
eline emegine saglık