Kutsal Papağancığı

Son güncelleme: 17.12.2007 13:51
  • Kutsal Papağancığı

    noimage
    Kutsal Papağancığı


    Diğer Adları: Forpus Coelestis, Pasifik PapağancığıOrtalama Boy: 12.5 cm
    Ortalama Ömür: 20 yıl
    Cinsiyet: Dişilerin tüyleri mattır.
    Üreme: Kuluçka 18 gün sürer, tüylenme 42 gün sonra olur.
    Genç Kuşlar: Mat tüyler büyüklerden daha fazladır. Genç erkek kuşlarda mavi tüyler daha azdır.
    Ayırt Edici Özellikleri: Baş: Baştaki mavi işaretler kuşun erkek olduğunu gösterir. Dişilerin başları genelde yeşildir. Gaga: Gagalarından sakınınız, çünkü küçük yapılarına karşı canınızı yakabilirler. Tüyler: Arkasında, başında ve kanadındaki mavi renkli kısımlarından ayrı olarak, kutsal papağancıkların renginde yeşil hakimdir. Kanatlar: Erkekler kanatlarındaki mavi işaretle de tanımlanır.




    Temel Özellikleri
    Eğer sınırlı bir yeriniz varsa, bu canlı küçük papağanlar, hem küçük kuşhanelerde hem de kafeslerde oldukça iyi üreyeceklerinden ideal bir seçim olur.

    Dikkat çekici bir mavi mutasyon, yakın zamanda Avrupa'da görülmüştür ve şüphesiz sayılarının bu denli hızlı artışından, bu tür kuşlar gelecekte daha da yaygınlaşacaktır.

    Beslenme ve Barınma
    Muhabbet kuşu yemi karışımı, akdarı ve sade kanarya yemi, biraz ay---cıc---eği, yeşil gıda ve meyva verilebilir.

    Dayanıklıdır, tüm yıl boyunca kuşhanede tutulabilir, fakat tüm yıl boyunca tünemeleri için folluk verilmesi tavsiye edilir. Bu papağanlar, kendi cinslerine karşı saldırgan olabilirler. Bu yüzden birden fazla çift varsa, kuşhanelerin arasına iki kat tel koyarak, komşuların birbirlerine saldırıp, ayaklarını sakatlamalarına engel olursunuz.

    Alternatif olarak, tahta bir perde koyarak birbirlerini görmelerine de engel olunabilir.

    üremeüreme için sağlam bir folluk verilmelidir, eğer bir çiften fazla kuş varsa, yerleri arasında büyük bir boşluk olursa çiftler şaşırmazlar ve üreme sonuçları iyi olur.

    Yavrular kendi başlarına beslenmeye başladığında, en kısa zamanda yuvadan alınmalıdır, yoksa kendi yavrularına saldırabilirler. Bu kuşlar, genelde hızlı bir şekilde iki kere yuvalar. üreme, bir yaşından itibaren başlar.
#17.12.2007 13:51 0 0 0