Malzemeler;

1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı küp küp doğranmış kuru soğan
1/4 yemek kaşığı dijon hardal
1/2 yemek kaşığı tuz
1/3 su bardağı zeytin yağı + biraz da kabaklara sürmek için
1/4 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış maydanoz
4 su bardağı doğranmış semizotu (eğer küçük yapraklıysa doğramayın)
300 gr. kiraz domates
4 kabak

Hazırlanışı;
1 kasede, limon kabuğu, limon suyu, soğan, hardal, tuzu iyice çırpın. Zeytinyağını ekleyin birbirine karışıncaya kadar çırpın. Karabiber ve maydanozunu ekleyin, çırpın ve bir köşeye koyun.

Kabakları uzunlamasına ikiye bölün, iki tarafına da zeytinyağı sürün. İsterseniz bir ızgarada isterseniz ateşte veya bir kızartma tavasında önce kesilen tarafını sonra diğer tarafını kabaklar pişene kadar közleyin.

Közlenmiş kabakları diyagonal olarak 1,5 cm genişliğinde parçalara kesin.

Domates ve semizotuyla karıştırın, sosunu dökün. Servis yapabilirsiniz...

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 419
favori
like
share
Sindy Tarih: 18.12.2007 11:09
ellerine saglik SU-PERISI