Malzemeler;

1 kg. patlıcan
200 gr.arpacık soğan
3 orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
3 domates
süslemek için maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı su

Hazırlanışı;

Patlıcanların yarısını alaca soyulur. İnce dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir. (biz tuzlayıp sonra yıkıyoruz)

İki soğan julyen kesilir. Sarımsaklar ince kıyılır. Zeytinyağda hafif pempe kavrulur. Salçalar ilave edilip biraz karıştırılır. Orta boy teflon tencereye önce bir domates dilimlenir ve dizilir.

Patlıcanlar bir dilim soyulmuş bir dilim soyulmamış dizilir. Arasına kavrulan soğan ve sarımsaklar konur tekrar patlıcanlar dizilir. Ortasına küçük bir soğan konulur.

En üste küp küp doğranmış domatesler dökülür. Arpacık soğanlar etrafına dizilir. Şeker serpilir, su ilave edilip ağzı kapalı kısık ateşte pişirilir.

Servis için tencereyi bir servis tabağına ters çevirip maydanozla süsleyin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 836
favori
like
share
izmir_güzeli Tarih: 16.04.2008 21:36
SAOLLL TSKK
by_KaRizMa Tarih: 26.03.2008 19:17
ben patlican yemgini cok severim

emegine salik
CA-CHALLENGE Tarih: 30.12.2007 16:04
Ellerine Sağlık
Sindy Tarih: 18.12.2007 11:26
tarif icin tesekkurler SU-PERISI