Zeytinyağlı Patlıcan Dizme

Son güncelleme: 16.04.2008 20:36
  • Malzemeler;

    1 kg. patlıcan
    200 gr.arpacık soğan
    3 orta boy kuru soğan
    1 çay bardağı zeytinyağı
    3 domates
    süslemek için maydanoz
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    1 yemek kaşığı domates salçası
    3-4 diş sarımsak
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 çay bardağı su

    Hazırlanışı;

    Patlıcanların yarısını alaca soyulur. İnce dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir. (biz tuzlayıp sonra yıkıyoruz)

    İki soğan julyen kesilir. Sarımsaklar ince kıyılır. Zeytinyağda hafif pempe kavrulur. Salçalar ilave edilip biraz karıştırılır. Orta boy teflon tencereye önce bir domates dilimlenir ve dizilir.

    Patlıcanlar bir dilim soyulmuş bir dilim soyulmamış dizilir. Arasına kavrulan soğan ve sarımsaklar konur tekrar patlıcanlar dizilir. Ortasına küçük bir soğan konulur.

    En üste küp küp doğranmış domatesler dökülür. Arpacık soğanlar etrafına dizilir. Şeker serpilir, su ilave edilip ağzı kapalı kısık ateşte pişirilir.

    Servis için tencereyi bir servis tabağına ters çevirip maydanozla süsleyin.
#17.12.2007 18:32 0 0 0
  • tarif icin tesekkurler SU-PERISI
#18.12.2007 10:26 0 0 0
  • Ellerine Sağlık
#30.12.2007 15:04 0 0 0
  • ben patlican yemgini cok severim

    emegine salik
#26.03.2008 18:17 0 0 0
  • SAOLLL TSKK
#16.04.2008 20:36 0 0 0