Malzemeler;

1 poşet krem şanti
250 gr. şeker ( 1 bardak )
250 ml. süt ( 1 bardak )
3 limon suyu
1 kutu jöle (250 gr.)
Meyve

Hazırlanışı;

Krem şanti, süt ve şeker mikserle çırpılır.
Jöle üzerindeki tariften yarım bardak az suyla hazırlanır.
Hazırlanan krem şanti, jöle ve limon suyu bir kaşık yardımıyla karıştırılır.
Donduracağınız kalıba boşaltılır. 4-5 saat buzdolabında dondurulur.
Servis yapacağınız tabağa ters çevrilir.

Donduğu zaman altta krem şanti üstte jöle hoş bir görünüme sahip olyor. Ama bütün malzemeleri karıştırıken kaşık yerine mikser kullanırsanız iki kat görünümlü olmuyor. Kivi hariç bütün meyveler ilave edilebilir. Meyve arzunuza kalmış. çilek, vişne, ananas hepsi olabilir. Yanlız kuzenim kiviyle yaptığı iki denemesinin de başarısız olduğunu söyledi. İtiraf edeyim bende gül kalıp yerine borcama döktüğümde görüntü daha güzel oluyordu.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 614
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 08:14
ellerine sağlık su-perisi
Sindy Tarih: 18.12.2007 10:59
ellerine saglik SU-PERISI