Malzemeler;

Hamuru için;

2 bardak süt
½ bardak tereyağı
½ paket yaşmaya
Tuz
Aldığı kadar un
Harcı için;

½ kg. sotelik
doğranmış kuzu eti

2 kuru soğan

5 sivribiber
3 domates
2 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
Tuz, Pulbiber

Üzerine sürmek için;

1 yumurta

Hazırlanışı;

Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.

Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin.

Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın.

Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin.

Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin.

Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün. Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirin (ki bizimki öyle değil aslında YE#9'un logosundaki kıbınların kapatılma şekli verilmeli, ee o kadarını yapmak için de çerkez olmak lazım :)..)

Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın.

Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 731
favori
like
share
Sindy Tarih: 18.12.2007 11:13
hic duymadigim bir tarif, cerkez yemegi demekki
ellerine saglik SU-PERISI