Makaron hamuru için malzemeler;

3 yumurta akı
1 su bardağı pudra şeker
120 g ayıklanmış tuzsuz antep fıstığı içi
Bir çimdik tuz
5 yemek kaşığı seker

Fıstıklı Krema için:

30 gr ayiklanmıs tuzsuz antep fıstığı
1 bardaktan bir parmak eksik pudra sekeri
4 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
Vanilya

Hazırlanışı;

Fıstık ve pudra şekeri mutfak robotunda çekilir. (Ben toz fıstık kullandığım için kısa süreli çektim)

Yumurta akları ve pudra şeker mikserle önce orta devirde tepecikler oluşmaya başlayınca da hızlı devirde çırparken 5 yemek kaşığı şekeri de yavaş yavaş eklenir.

İki dakika çırptıktan sonra parlak ve pürüzsüz görüntülü bir köpük elde edilir.

Robottaki karışımın yarısı köpüğe ilave edilir bir kaşıkla karıştırıp diğer yarısıda eklenir. Karışım tek bir renk oluncaya kadar karıştırılır.

Hamur sıkma tüpüne kaşık yardımıyla doldurulur. Pişirme kağıdı serilmiş tepsilere 3 cm aralıklarla sıkılır.

Makaronların yayılması ve hava kabarcıklarının ortadan kalkması için tepsiler mutfak tezgahına orta kuvvetle bir kaç sefer vurulur.

Makaronların kurutulması için bir saat bu tarif için yeterli. Kuru parmağınıza yapışmayacak kıvama gelince fırın 175 derecede ısıtılır. Tek tepsi olarak 10 -12 dakika pişirilir.

Makaronlar tepsiden soğuduktan sonra çıkarılır.

Krema için fıstık ve pudra şekeri robottan geçirilir. Bu karışım ve vanilya oda sıcaklığındaki tereyağıyla çatalla karıştırarak birleştirilir.

Aralarına krema sürülerek iki makaron birleştirilir. Bir gece buzdolabında bekletilirse tadı daha güzel oluyor.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 738
favori
like
share
elma kurdu Tarih: 27.12.2007 16:16
emeğine sağlık
CA-CHALLENGE Tarih: 26.12.2007 20:45
ellerine sağlık
Sindy Tarih: 18.12.2007 11:22
tesekkurler SU-PERISI