Uzak doğu mutfağı ile ilgili bilgiler ve yemekler ?

Bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim :3:

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 5936
favori
like
share
sıska Tarih: 24.02.2010 16:17
bncedeeee
gula çiya Tarih: 30.05.2008 13:24
bunlar nasıl çiğ yemek yiyorlar ya ıyyy
salihanm Tarih: 02.03.2008 00:31
NASİ GORENG (Endonezya)

Malzemeler:

2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

3 diş dövülmüş Sarmısak

Lahana ince doğranmış 400 gr kadar

250 gr Karides

1 Yumurta

300 gr Pişmiş Pirinç

3 orta boy Havuç haşlanmış

250 gr pişmiş Bezelye

1 Ç.K. Biber salçası

1 Kahve kaşığı Toz şeker

WOK tavasında yağı kızdırınız ve sarmısakları hafifçe kızartınız. Lahanaları ilave ederek öldürün. Çiğ vaziyette kabukları soyulmuş karidesleri katarak karidesleri de pişiriniz.

Malzemeyi kenara çekerek WOK'un ortasına bir yumurta kırın katılaşana kadar karıştırınız.

Kalan malzeme ; pirinç, havuç, bezelye, biber salçası ve şekeri ekleyerek hepsini karıştırınız.

Afiyet Olsun.!…
salihanm Tarih: 02.03.2008 00:29
ÇİN BÖREĞİ

Malzemeler:

3 adet hazır yufka

250 gr Taze veya konserve Soya Filizi

1 ufak baş Kereviz

1 Orta boy Kavuç

1 ufak soğan

150 gr Kıyma

30 gr Margarin

Kızartmak için sıvı yağ


Yufkayı tezgah üstünde önce ortadan iki yarım daire şeklinde kesiniz. Her bir yarım daireyi 3 parçaya ayrırınız. Böylece 18 Çin böreği yapacak yufkayı hazırlamış olursunuz.

Soğanı yemeklik doğrayıp margarinle kavurup yumuşak hal alınca içine kıymayı katıp kavurmaya devam ediniz. Kıyma önce su salıp sonra çekince rende havucu, rende kerevizi ve soya filizini de ilave ederek kavurunuz.

Sebzelerin ilavesinden sonraki kavurma az olmalı sebzeler oldukça diri kalmalıdır. Hazırlanan içe tuz ve karabiberde ilavesinden sonra soğumaya bırakınız. Hazır haldeki yufkaların uzun kenarına iç malzemeden koyarak sigara böreği gibi sarınız ve sıvı yağda kızartınız.

Çin böreğini bir orta kestikten sona içine küçük kaşıkla koymak için sofrada Soya Sosu bulundurunuz. İsteyenler acılı olması için tabasco "sıvı acı sos" da kullanabilirler.


Afiyet Olsun.!…
JoLiE Tarih: 16.01.2008 19:26
UZAKDOĞU PILAVI

MALZEMELER

4 kişilik
400 gr tavuk suyunda haşlanmış pirinç
1 yemek kaşığı soya sosu
1 büyük baş soğan
1 çay kaşığı sarmısak tozu
1 adet domates rendesi
2 yemek kaşığı soya yağı
250 gr kuş üzümü
100 gr haşlanmış sivri biber
150 gr haşlanmış havuç
3 bardak su
maydanoz


HAZIRLANIŞI

Pilavı normal pilav şeklinde pişirin. Suyunu çekince içine haşlanmış havuç, sivri biber ve kuş üzümünü ekleyip karıştırın. Bir kabın içine yağda kavrulmuş soğan, sarımsak tozu, soya sosu ve domates rendesini ekleyip karıştırın. Bu karışımı pilavın üzerinde gezdirin ve maydanozla da süsleyin.