Malzemeler

4 bardak süt
1,5 bardak şeker

1,5 bardak irmik
İki kaşık tereyağı
Vanilya.

tarifi

Tereyağı ve vanilya dışında tüm malzemeler tencereye konup hafif katılaşıncaya kadar pişirilir. Vanilya ve tereyağı konulup ocaktan alınır. Bir tepsiye dökülüp soğumaya bırakılır. Sos için: 2 bardak süt, yarım bardak şeker, 2 kaşık un 2 kaşık kakao ve vanilya yine hepsini karıştırıp güzelce pişiriyoruz. Soğuduktan sonra tepsideki tatlımızla buluşturup üzerini hindistanceviziyle süslüyoruz.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 604
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:38
bunu yapıcam kendım hemde saol ablacım ellerine sağlık
elma kurdu Tarih: 21.12.2007 18:40
saolasın
SU-PERISI Tarih: 20.12.2007 21:14
ben yapıyorum çok güzel oluyor,irmik tatlısının üzerine hazır meyve veya çikolata sosu döküyorum