Şiran Ketesi

Son güncelleme: 19.12.2007 10:53
  • MALZEMESİ

    1 su bardağı un
    Yarım su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz

    İçini Yağlamak İçin
    5-6 yemek kaşığı margarin (eritilmiş ve soğutulmuş)

    TARİF
    Derin bir karıştırma kabının içine unu havuz gibi eleyerek yerleştirelim. Tuzu da ilave edip, harmalayalım.
    Yavaş yavaş suyunu da ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım.
    İyice yoğrulan, haskıllanan hamurun ele yapışmaması ve kulak memesinden biraz daha sert olması gerekir. İri greyfurt büyüklüğünde tek bir beze yapalım.
    İri yumruk büyüklüğündeki bezenin-pazının üzerini nemli bir bezle örterek en az 30 dakika kadar dinlenmeye, kıvam almasını beklemeye bırakalım.
    Dinlenen iyice özleşen hamuru tahta sininin üzerine, altına ve üstüne un serperek yerleştirelim.
    Bir oklavayla 50-55 cm çapında büyük bir yufka şeklinde açalım.
    Yufkanın üzerine 5-6 yemek kaşığı kadar eritilmiş ve ılıtılmış margarini kaşıkla gezdirelim.
    Sonra yufkanın herhangi iki tarafını ortaya doğru katlayalım.
    Yine aynı katlı kısımları tekrar üstlerine katlayıp, 10-15 cm eninde uzun bir dikdörtgen yufka şekline getirelim.
    Bu dikdörtgen yufkayı iki ucundan tutarak, spiral gibi, birbirinden ters yönlere doğru burarak uzatalım.
    Esnetilip, uzatılan ve yuvarlak burulmuş hale getirilen yufkayı kendi ekseni etrafında içe doğru sarıp, bir salyangoz şeklini verelim.
    Salyangozun en dıştaki ucunu içe doğru sokuşturup, elimizle bastıralım.
    Hamuru bu şekliyle 15 dakika kadar bekletelim.
    Sonra üzerine elimizle bastırıp, bir miktar un serpip, oklavayla 30 cm çapında açalım.
    Kızdırılmış saç üzerinde ya da yağsız tavada altını üstünü çevirerek iyice kızartalım.
    Keteyi servis tabağına aldıktan sonra sıcakken, üzerini katı yağla yağlayıp, servise sunalım.
#19.12.2007 00:53 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#19.12.2007 10:53 0 0 0