MALZEMELER

1 kg. kestane
750 gr. tozseker
8 adet yumurta
50 gr. Antep fistigi
50 gr. meyve sekerlemesi
2 çorba kasigi un
1 paket vanilya

YAPILIŞ TARİFİ

Kestaneyi yikayip, dis kabuklarini soyunuz. Kabuklari soyulan kestaneyi bol suyla atese koyunuz. Iç kabuklari soyulmaya baslayinca atesten aliniz. Iç kabuklarini da soyup tekrar üzerini örtecek kadar suyla atese koyunuz. 1 fincan suyu kalinca kestaneler de yumusayinca 500 gr. sekeri üzerine dökünüz. Sekerle beraber suyunu çekinceye kadar kaynatiniz. Suyunu çekince alip, vanilya koyup, sogutunuz. 3 yumurta, 3 çorba kasigi seker, 3 çorba kasigi undan yuvarlak kaliba dökülecek bir kek hazirlayiniz. Kek hazirlaninca yuvarlak bir servis tabagina koyunuz. Kekin üzerine kestaneleri seyrek telli elek veya kalburdan geçirerek pandispanyanin üzerine dag sekli veriniz. 250 gr. seker ve 5 yumurta akindan krem santi taklidi hazirlayiniz. Krem santi taklidini torbaya koyup, kestanelerin üzerini tamamen kremle kapatiniz. Krem donunca üzerini fistik, meyve sekerlemesi ile zevkinize göre süsleyiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 507
favori
like
share
wampirella Tarih: 08.02.2008 01:37
ellerine sağlık sindy abla
BoardBeLasi Tarih: 23.12.2007 22:57
Ellerine Saglik Sindy...
eskitoprak Tarih: 22.12.2007 15:57
canim cekti
elma kurdu Tarih: 21.12.2007 18:55
hımmm çok saool
SU-PERISI Tarih: 20.12.2007 21:18
kalıba dökülen kestaneler un olunca pişecekmi