Kurban etini, sebzelerle birlikte pişirin
Sağlık Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara, kurban etinin pişirilmesi, tüketimi ve saklanması konusunda uyarılarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kurban Bayramı'nda, şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin de artacağı belirtilerek, özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olanların beslenmelerine dikkat etmeleri istendi.
Kırmızı et, tatlı ve çeşitli hamur işlerini aşırı tüketmenin sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceği vurgulanan açıklamada, etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya et yemeklerinin yanında sebzelerin de tüketilmesinin sağlıklı beslenme açısından önemli olduğu vurgulandı.

Etin tüketim miktarı kadar pişirme yönteminin de önemli olduğu belirtilen açıklamada, etlerin pişirilmesinde haşlama, ızgara gibi yöntemlerin tercih edilmesi, kızartmalardan kaçınılması önerildi. Açıklamada, etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya tüketilmesinin besin çeşitliliğinin sağlanması açısından sağlıklı bir yöntem olduğu ve etle yapılan yemeklerin kendi yağıyla pişirilmesi, ilave yağ eklenmemesi gerektiği belirtildi.

Etlerin korunması ve saklanmasının, insan sağlığı açısından önemli olduğu belirtilen açıklamada, etlerin, büyük parçalar halinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabında ya da derin dondurucuda saklanması önerildi.

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 418
favori
like
share
Nerqish Tarih: 20.12.2007 16:15
[COLOR="SlateGray"]ben beyaz et yerim oda sebzeli kirmizi eti pek sevmem tesekkurler paylasim icin
SU-PERISI Tarih: 20.12.2007 14:04
kurban etinin pişirilmesi ve tüketilmesi çok önemli dikkat etmek gerekir
eskitoprak Tarih: 20.12.2007 12:30
tamam o zaman
CADIKIZ Tarih: 20.12.2007 11:26
Seni ilgilendiri benide ilgilendirmiyo:85:
eskitoprak Tarih: 19.12.2007 18:04
beni ilgilendiriyo
CADIKIZ Tarih: 19.12.2007 17:20
Kirmizi et sevmedigim icin beni oilgilendirmiyo sanirim:72: