Kurban etini, sebzelerle birlikte pişirin

Son güncelleme: 20.12.2007 15:15
  • Kurban etini, sebzelerle birlikte pişirin
    Sağlık Bakanlığı, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşlara, kurban etinin pişirilmesi, tüketimi ve saklanması konusunda uyarılarda bulundu.
    noimage
    Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kurban Bayramı'nda, şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin de artacağı belirtilerek, özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olanların beslenmelerine dikkat etmeleri istendi.
    Kırmızı et, tatlı ve çeşitli hamur işlerini aşırı tüketmenin sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceği vurgulanan açıklamada, etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya et yemeklerinin yanında sebzelerin de tüketilmesinin sağlıklı beslenme açısından önemli olduğu vurgulandı.

    Etin tüketim miktarı kadar pişirme yönteminin de önemli olduğu belirtilen açıklamada, etlerin pişirilmesinde haşlama, ızgara gibi yöntemlerin tercih edilmesi, kızartmalardan kaçınılması önerildi. Açıklamada, etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi veya tüketilmesinin besin çeşitliliğinin sağlanması açısından sağlıklı bir yöntem olduğu ve etle yapılan yemeklerin kendi yağıyla pişirilmesi, ilave yağ eklenmemesi gerektiği belirtildi.

    Etlerin korunması ve saklanmasının, insan sağlığı açısından önemli olduğu belirtilen açıklamada, etlerin, büyük parçalar halinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabında ya da derin dondurucuda saklanması önerildi.
#19.12.2007 14:39 0 0 0
  • Kirmizi et sevmedigim icin beni oilgilendirmiyo sanirim
#19.12.2007 16:20 0 0 0
  • beni ilgilendiriyo
#19.12.2007 17:04 0 0 0
  • Seni ilgilendiri benide ilgilendirmiyo
#20.12.2007 10:26 0 0 0
  • tamam o zaman
#20.12.2007 11:30 0 0 0
  • kurban etinin pişirilmesi ve tüketilmesi çok önemli dikkat etmek gerekir
#20.12.2007 13:04 0 0 0
  • ben beyaz et yerim oda sebzeli kirmizi eti pek sevmem tesekkurler paylasim icin
#20.12.2007 15:15 0 0 0