zemini icin:

125 gr un
60 gr tereyag, kup kup kesilmis
60 gr toz seker
Hafif cirpilmis iki yumurta sarisi
2 cay kasigi buzlu su

Hazırlanması:

firini 180 dereceye ayarlayin
yogurma kabiniza unu eleyin, ardindan tereyagini ekleyip parmak uclarinizla yogurun, sekeri ekleyip tahta kasikla karistirin ve yumurta sarilarini ekleyin. en son buzlu suyu da koyduktan sonra puruzsuz bir hamur elde edene dek yogurun, gerekirse su ekleyebilirsiniz ama gerekecegini pek sanmiyorum.
Tepsinize sereceginiz yagli kagida 18 cm ye 27 cmlik bir dikdorten cizin, ve ters cevirip tepsiye koyun. Elde ettiginiz hamuru merdaneyle acip, dortgenin tam ustune gelecek sekilde kagida serin, . dikdortgenin disina gelen fazla yerlerini bicakla ayirin ve firinda 10 dakika altin sarisi renk alana kadar pisirin, firindan cikarip sogutun.

Kek icin:

Malzemeler:


125 gr un
40- 50 gr kakao
250 gr pudra sekeri
100 gr tuzsuz tereyag
2 yemek kasigi kayisi marmeladi ( ben Coccolat'dan pastacilarin kullandigindan aldim)
Sarisi beyazi ayrilmis 4 yumurta
yumurta aklarini cirparken kullanmak icin bir fiske tuz
ekstradan uzeri icin 1 su bardagi kayisi marmeladi

Hazırlanması:


firini 180 dereceye ayarlayin
18 cmye 28 cm dikdortgen kalibinizi yaglayin, benim kalibim buyuyen kaliplardan oldugu icin altina serdigim yagli kagidi ice dogru kivirdim sizma olmasin diye.
kakao ve unu genis bir karistirma kabina eleyin, ortasini havuz gib acin. isiya dayaniklii ayri bir kapta sekeri, yagi ve 2 kasik marmaeladi karistirin, cok kisik ateste tereyag eriyip seker yagin icinde kabybolana kadar karistirin, ve atesten aldin. yagli karisimi havuz gibi actigniniz unlu kakao karisimin ortasina dokun, iyice karistirip ve malzemeler birbirini ozumsedikten sonra yumurta sarilarini ekleyip yine cok iyi karistirin.
temiz ve kuru bir cirpma kabinda yumurta beyazlarini koyun ve bir fiske tuz esliginde kar gibi olana dek hic durmadan mikserle cirpin, kabi ters cevirdiginizde dusmeyecek kivama geldiginde cirpmayi birakin ve metal bir kasik yardimiyla kakaolu karisimin icine yedirin.
kalibiniza bu karisimi dokun ve yaklasik 30 dakika, keke batirdiginiz bicak veya kurdan temiz cikana dek pisirin. kek pistikten sonra sogumasi icin 15 dakika bekleyip kalibindan ayirin.

kaplama malzemesi:
malzemeler:

250 gr bitter cikolata
250 ml cig krema
Hazırlanması:

teflon sutlugunuzun icine cikolata ve kremayi koyun. cikolata kremayla butun olana kadar cok kisik ateste ara sira karistirarak eritin. Oda sicakliginda sogumasi icin birakin, sakin ara sira karistirmayi unutmayin ustu kabuk baglamasin.
marmeladi mikrodalgada veya benmari usulu, hatta daha kolayi teflon sutlukte ocakta isitin. puruzsuz bir kivam almasini bekleyip kenara alin.
ilk pisirdiginiz zeminin uzerini fircayla marmelada bulayin ve dikkatli bir sekilde ustune kakaolu kek kismini yerlestirin, yapismasi icin hafifce ama cok hafifce ustune pat pat vurun.
Keskin bir bicakla 24 kareye ayirin.
her karenin yan yuzeylerine fircayla marmeladi surun, bu parcalari izgaranin ustune alin, aralarinda en az 4 cm bosluk kalsin.
Spatulayla cikolatali kaplama sosumuzu, altina yagli kagit serilmis tepsi olan izgaranin ustundeki sacher squarelerimizin tabani haric her yerine surelim. bu cok sabir gerektiren bir is, ben bir sure sonra elimle sosun icine daldirmaya basladim, kenarlardaki acikliklar icin de krema sikicaginin en ince ucunu kullanabilirsiniz. sosun karelere yerlesip sogumasini bekleyin ve soguduktan sonra krema torbasina doldurdugunuz kaplama sosuyla karelerin ustune S harfi yapin.
Hava almayan bir kapta saklanirsa 5 gun dayanabilir.



Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 339
favori
like
share
elma kurdu Tarih: 27.12.2007 16:08
emeğine sağlık
CA-CHALLENGE Tarih: 26.12.2007 20:36
ellerine sağlık