krem karamelli kek

Son güncelleme: 27.12.2007 14:26
  • Malzemeler

    Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için)
    Krem karamel için:
    500 gr süt
    3 yemek kaşığı şeker
    4 yumurta
    vanilya
    limon kabuğu rendesi
    Kek için:
    3 yumurta
    1,5 su bardağı un
    1 su bardağı şeker
    3 yemek kaşığı kakao
    1/2 su bardağı süt
    1/2 su bardağı sıvı yağ
    1 kabartma tozu
    vanilya
    limon kabuğu rendesi


    *Kesinlikle kelepçeli kalıp kullanılmaz!

    Hazırlanması:

    Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayın. (Kalıp yağlanmayacak)
    Krem karamel için süte tüm malzemeleri katın ve mikserle güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın. (Ben önceden krem karamelle ilgili okuduklarıma dayanarak sütü fazla köpürtmemeye çalıştım)
    Keki hazırlayın. Önce yumurta ve şekeri iyice çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin. Süt ve sıvıyağı katın. En son birlikte elediğiniz un+kakao+kabartma tozu karışımını da ekleyin ve keki de kalıba boşaltın. (Bu tuhaf görüntü sakın gözünüzü korkutmasın.)
    Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirin. (Ben kalıbı bir rosto kabının içine oturttum ve rosto kabının 3/4'ünü kaplayacak kadar kaynar su koydum.) Fırına göre pişme süresi kekten daha uzun sürebilir bir kürdanla kontrol edin.
    Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra mutlaka bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün KENARLI bir tabağa ters çevirin. (bir bıçakla kenarları ayırın ve gerekirse kalıbın altını çok hafif ateşe tutun veya 10sn. kadar sıcak suya batırın)
#19.12.2007 15:36 0 0 0
  • çok güzele benziyor.saol AsYa
#24.12.2007 15:22 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#26.12.2007 19:27 0 0 0
  • teşekkürler
#27.12.2007 14:26 0 0 0