Malzemeler:

1kg taze fasulye
yarım su bardağı iç badem, doğranmış
2 yemek kaşığı margarin/tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
4 küçük kuru soğan/arpacık soğan, doğranmış
karabiber
tuz
2 yemek kaşığı maydanoz, doğranmış


Hazırlanması:

Derin bir tencerenin 3/4'ünü suyla doldurup hafifçe tuzlayın ve kaynamaya bırakın.
Taze fasulyeleri temizleyip yıkayın. Yıkadıktan sonra verev doğrayın. Kaynayan suya fasulyeleri ekleyin. 5 dakika sonra bir kevgire alıp soğuk sudan geçirin ve kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın. (bu aşamayı bir gün önceden yapıp üzerini iyice kapatarak dolaba kaldırabilirsiniz.)
Geniş bir tavada bademleri 3 dakika kadar kavurun. Kavrulan bademleri bir tabağa alın. Aynı tavada zeytinyağı ile tereyağını eritin. Soğanı ekleyip 4-5 dakika hafif pembeleşene kadar kavurun.
Ateşi biraz yükseltip fasulyeleri ekleyin. Devamlı karıştırarak -4 dakika kadar- soteleyin. Tuzunu ve karabiberini serpin. Maydanozu ve bademleri ekleyip ısıtılmış bir servis tabağına alın ve hemen servis yapın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 447
favori
like
share
nalus Tarih: 19.12.2008 10:13
[COLOR="Pink"]Teşekkürler.
nehirxx Tarih: 14.07.2008 12:57
TEŞEKKÜRLER....
fatido Tarih: 22.03.2008 10:30
selam yatak nedemek
elma kurdu Tarih: 21.12.2007 19:17
tarif için teşekkürler
SU-PERISI Tarih: 20.12.2007 21:32
güzel tarifin için saol AsYa_