Eti, yağda ve kömürde pişirmeyin
Yağda ve kömürde pişen et vücuda zararlı...

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof.Dr. Günhan Erdem, yağda ve kömürde pişen etin hem besin değerinin olumsuz etkilendiğini hem de vücuda zararlı metabolik maddelerin oluştuğunu söyledi.

Prof. Dr. Erdem, eti doğru tüketme yolunun kavurma ve haşlama şeklinde pişirmeyle mümkün olduğunu belirterek, ''yağ koymadan kavurma ve haşlama yoluyla pişen eti tüketmek çok sağlıklı'' dedi.

Etin yağda ve kömürde kızartılmasının insan sağlığını olumsuz etkilendiğine dikkati çeken Prof. Dr. Erdem, şöyle konuştu:

''Yüksek ısıdaki yağda kızartmak ve kömür ateşinde pişirmek etin besin değerini olumsuz etkiliyor. Aynı zamanda bu şekilde pişen ette vücuda zararlı bazı ikincil metabolik maddeler oluşuyor. Bu nedenle mangalda et pişirmek iyi bir yöntem değil. Çünkü kömür ateşi eti pişirirken bazı kanserojen maddelerin oluşmasına neden olabiliyor.''

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 529
favori
like
share
eskitoprak Tarih: 24.12.2007 12:06
sebzeli daha guzel olur
SU-PERISI Tarih: 24.12.2007 01:04
etin yağsız kısımlarını tercih edilmeli, ızgara veya haşlama yapılmalı. Et kavrularak veya kızartılarak pişirilmemeli ve pişirme sırasında kuyruk yağı, tereyağı gibi doymuş yağa sahip katı yağlar kullanılmamalı. mümkün oldugunca salata ile tüketilmeli
CADIKIZ Tarih: 22.12.2007 16:12
Ben hic et yemedim:21:
eskitoprak Tarih: 21.12.2007 13:22
valla kestik ama eti goremedik
elma kurdu Tarih: 21.12.2007 13:11
zaten çok yağlı olunca midem bulanıyo benim :S dokunuyo bana