Suda egzersiz yapmayı denediniz mi

Son güncelleme: 24.12.2007 11:53
  • Sporun artık yeni bir mekanı var, havuz. Sporunuzu bu kez de ıslak yapmayı deneyin.

    Aquagym oldukça faydalı bir aktivite, eklemler üzerinde hiçbir zorlama yaratmadığı için, hamilelerin, yaşlıların veya fiziksel rahatsızlığı bulunanların çekinmeden yapabilecekleri bir egzersiz.

    Rahat ve yorucu olmayan bir aktivite.

    Suyun ferahlatıcı ortamında sıcağın etkisini hissetmeden istediğiniz kadar egzersiz yapma imkanınız var üstelik bunu yapabilmeniz için yüzme biliyor olmanız gerekmiyor.

    Kaza veya ameliyat geçirmiş hastaların rehabilitasyonu için birebir. Siz bir yandan suda egzersiz yapıp kaslarınızı çalıştırırken, havuzdaki suyun basıncı da vücudunuz üzerinde masaj etkisi yaratıp sizi rahatlatır.

    Kan dolaşımını hızlandırır, gündelik hayatta yaptığınız egzersizleri suyun içinde yaptığınız takdirde daha fazla enerji sarfedersiniz.

    Bol bol eğlenip gülerek günlük stresten uzaklaşabilirsiniz.

    Nelere dikkat etmelisiniz?
    Tok karnına havuza girmemeye özen gösterin. Havuza girmeden önce yapacağınız ısınma hareketleri, suda yapacağınız egzersizler sırasında incinme olasılığını en aza indirecektir. Kendi güvenliğiniz için su seviyesinin göğüs hizanızı geçmemesine dikkat edin. Egzersizlerin sonrasında bol bol sıvı alın, suyu tercih edin.
#21.12.2007 09:37 0 0 0
  • suda egzersiz çok yararlı oluyor ve strestende uzaklaşıyorsunuz.
#24.12.2007 11:53 0 0 0