Nohutlu Ekmek

Son güncelleme: 25.12.2007 11:46
  • Malzemeler

    6 su bardağı un
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1/4 su bardağı nohut
    1 yemek kaşığı yarma
    1 1/2 yemek kaşığı tuz
    2 su bardağı su

    Hazırlanma Şekli

    Nohutu yıkayıp, kurulayıp, havanda döverek irmik şekline getirin. Yarmayı da yıkayınç 1 1/4 su bardağı suyu kaynatıp, ocağı kapatın, yarma ve nohutu içine katın, üzerini bir plastik bi kapakla kapatın (cok sıkı kapatmayın taşar) ve bırakın ılık yerde 12 saat mayalansın.

    3/4 su bardağı una nohut mayasına ekleyip, karıştırın, 15 dakika bekletin. Kalan unu, tuz ve suyu mayalı karışıma katarak yumuşak bir hamur yapıp, 7-8 dakika yoğurun. Tepsiyi yağlayın, hamuru tepsiye yayın. Ilık ortamda 20 dakika bekletın dinlensin. Önceden ısıtılmış orta üsü sıcaklıktaki fırında 25 dakika pişirin.
#24.12.2007 12:56 0 0 0
  • ellerine saglik SU-PERISI
#25.12.2007 11:46 0 0 0