MALZEMESİ

200 gr. kıyma
3 adet kereviz
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı un
1 limonun suyu
1 yumurta


TARİF

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayıp limonlu suda bekletin.
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, pirinç, karabiber ve tuz atıp yoğurun. Yuvarlak köfteler yapın. Küçük bir tepsiye un koyup köfteleri una bulayın.
Kaynayan 8 bardak suya kereviz ve köfteleri atın, tuz ilave edip 10 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatın.
Küçük bir kapta yumurta sarısı ve 1 limonun suyunu çırpın. Yavaş yavaş un ekleyip çırpmaya devam edin. Terbiyenin kesilmemesi için çorbanın suyundan 1 kepçeyi karışıma ekleyin. Ocağın altını açmadan terbiyeyi çorbanın içine karıştırarak dökün. Ocağın altını açarak 10 dakika kaynatın. Üzerine pul biberle kızdırılmış yağ döküp servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
SU-PERISI Tarih: 25.12.2007 16:39
tarifin için saol sindy.eline saglık