Haşhaşlı Yoncagül

Son güncelleme: 25.12.2007 16:16
  • MALZEMESİ

    3 yemek kaşığı bal
    3 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
    1 tatlı kaşığı kuru maya
    2 yemek kaşığı toz şeker
    50 gr zeytinyağlı margarin
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    5 su bardağı un

    Üzeri için;
    2 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
    1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu


    TARİF

    Sütü ılıtın, şekerle birlikte derin bir kaseye aldığınız mayayı eritin. 10 dakika bekletip, yumurta, tuz, yağ ve unu ekleyin. İyice yoğurarak hamuru tutun. En az 1 saat mayalanmaya bırakın. Bir maffin (top kek) kalıbını yağlayın. Her oyuğun içine ceviz büyüklüğünde yoğurduğunuz hamurlardan 3'er tane yerleştirin. Bu ölçü 12'li kalıp içindir ve bu hamurla 36 adet beze yapılır. Kalıptaki hamurları 30 dakika dinlendirip, üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. Ortalarına haşhaş serpip, 175 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin. Maffin kalıbınız yoksa aynı biçimi düz bir tepside de yapabilirsiniz. Ancak hamurlarınız bu kadar düzgün olmayabilir.
#25.12.2007 11:48 0 0 0
  • haşhaşlı börekleri çok seviyorum ayrı bir güzel oluyorlar.saol sindy
#25.12.2007 16:16 0 0 0