VİŞNELİ BADEMLİ TART

Son güncelleme: 26.12.2007 19:24
  • Malzemeler

    Hamuru için;
    250 gr. un
    100 gr. pudra şekeri
    1 paket vanilya
    125 gr. sana yağı
    1 yumurta beyazı
    250 gr. komposto vişne
    Krema için;
    50 gr. krem şanti
    50 gr. yaprak badem
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 yumurta sarısı

    HAZIRLANIŞI:

    Unu, yumurta beyazını, yağı, şekeri ve vanilyayı birlikte yoğurun. Elde edilen hamuru, 26 cm'lik yağlanmış kalıba yerleştirin. 160 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Tart piştikten sonra içine 250 gr. vişneyi yerleştirin. Daha sonra ayrı bir kapta krem şantiyi, yaprak bademi, nişastayı ve yumurta sarısını karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün ve 160 derece fırında 20 dakika daha pişirin.
#25.12.2007 11:59 0 0 0
  • güzel tariflerin için saol sindy
#25.12.2007 16:33 0 0 0
  • ellerine saglik
#26.12.2007 19:24 0 0 0