Malzemeler

Hamuru için;
250 gr. un
100 gr. pudra şekeri
1 paket vanilya
125 gr. sana yağı
1 yumurta beyazı
250 gr. komposto vişne
Krema için;
50 gr. krem şanti
50 gr. yaprak badem
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI:

Unu, yumurta beyazını, yağı, şekeri ve vanilyayı birlikte yoğurun. Elde edilen hamuru, 26 cm'lik yağlanmış kalıba yerleştirin. 160 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Tart piştikten sonra içine 250 gr. vişneyi yerleştirin. Daha sonra ayrı bir kapta krem şantiyi, yaprak bademi, nişastayı ve yumurta sarısını karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün ve 160 derece fırında 20 dakika daha pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 320
favori
like
share
CA-CHALLENGE Tarih: 26.12.2007 20:24
ellerine saglik
SU-PERISI Tarih: 25.12.2007 17:33
güzel tariflerin için saol sindy