Malzemeler

2 soğan
1 tutam safran
1 çay kaşığı nane
Yarım demet maydonoz
1 çorba kaşığı margarin
Susam
2 kare milfoy hamuru
500 gr patates
150 gr süt kreması
Tuz, karabiber
Yumurta sarısı

Hazırlanma Şekli

Milfoy hamurunu inceltin. Yıldız ve ay şeklinda hamur kalıplarıyla kesin. Üzerine yumurta sarısı ve susam serpin. 200 c fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Patatesleri haşlayın ve soyup ezin. Rendelen soğanları margarinle sote edin. Pataesleri, krema, tuz, maydanoz nane ve karabiberi ekleyin, 2-3 dakika karıştırın. İçine yeterince su koyun. (5-6 bardak) kaynayınca indirin. Mikserde karıştırın. Bir tutam safranı katın, tekrar tencereye koyun. 5-8 dakika daha karıştırarak kaynatın. Servis tabaklarına alın. Üzerine pişirdiğiniz milföy hamuru, ince doğranmış maydanoz ve nane ile süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 334
favori
like
share
Sindy Tarih: 26.12.2007 12:49
guzel bir tarif, tesekkurler SU-PERISI