Malzemeler

3 yufka
1/2 kg. ıspanak
250 gr. yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
tuz


Hazırlanma Şekli

1- Ispanakları yıkayın, ayıklayın ve bir tencerede sadece tuz ekleyerek biraz öldürün. Su eklemeye gerek yok, ıspanak zaten kendi suyunu salıyor.
2- Yoğurdu, yumurtayı ve zeytinyağını karıştırarak böreğin sosunu hazırlayın. Dilerseniz içine tuz ekleyebilirsiniz.
3- Bir yufkayı kare borcamın dibine, kenarları dışarıda kalacak şekilde döşeyin. Üzerine sostan 2-3 kaşık dökerek yayın. Diger yufkalari gelişigüzel 7-8 parçaya bölün ve sosun üzerine ikinci bir kat yufka döşeyin.
4- Sostan yine 2-3 kaşık yayarak üzerine ıspanaklari yayın. Yufka-sos-ıspanak şeklinde ıspanaklar bitene kadar devam edin. (3 veya 4 kat yufkalı, ıspanaklı kat oluyor).
5- İlk katta kalan yufkanın kenarlarını kapak olarak kullanın ve kalan sosu böreğin üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 200° C'de üzeri kızarana kadar pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share
Sindy Tarih: 26.12.2007 12:57
ellerine saglik SU-PERISI